iduće godine

Iz Bellabeata stiže novi pametni nakit, a upravlja - stresom

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 14.10.2019 13:18
  • Objavljeno 14.10.2019 u 13:18
Urška Sršen (Bellabeat)

Urška Sršen (Bellabeat)

Izvor: Bellabeat / Autor: Bellabeat

U završnoj razvojnoj fazi je novi nakit koji će biti najmanji i najtočniji nosivi uređaj na svijetu koji pomoću senzora mjeri zdravstvene podatke s ciljem detekcije i upravljanja stresom, tvrde u Bellabeatu

Bellabeat, hrvatsko-slovensku tvrtku koja proizvodi pametne proizvode za žene koji omogućavaju praćenje stanja organizma, prije pet godina osnovali su Sandro Mur i Urška Sršen. Danas imaju sedamdesetak zaposlenih, od čega su 65 posto žene.

Dosad su na tržište lansirali nekoliko proizvoda: pametni nakit Leaf, pametnu bocu za vodu Spring i ručni sat Time, koji mobilnoj aplikaciji dojavljuje bitne pokazatelje stanja organizma osobe koja ga nosi.

Sršen je najavila nekoliko noviteta koje će iz Bellabeata uskoro ponuditi na tržištu. Jedan od njih je i Leaf crystal, novi model pametnog nakita s kristalima Swarovski.

IZVJEŠTAJ

[FOTO] U Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu održan je sajam inovacija Zagreb Maker Faire 2019.

Pogledaj galeriju
10

U završnoj razvojnoj fazi je Bellabeatov novi nakit koji će, ustvrdila je Sršen, biti najmanji i najtočniji nosivi uređaj na svijetu koji pomoću senzora mjeri zdravstvene podatke s ciljem detekcije i upravljanja stresom.

Novi proizvod, kojeg planiraju lansirati početkom sljedeće godine, razvijen je uz pomoć potpore Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), u sklopu programa za istraživanje i razvoj Eurostars.

Taj je program kao zajednička inicijativa EUREKA-e, otvorene platforme za međunarodnu suradnju u inovacijama, i Europske komisije. HAMAG-BICRO je podržao Bellabeat u fazi intenzivnog razvoja proizvoda dodijelivši im 1,49 milijuna kuna potpore.

Bellabeat želi stvoriti i najveći globalni wellness klub za žene. U ostvarenje ove ideje već su krenuli putem aplikacije kojom Bellabeat kroz individualan pristup daje ekskluzivan sadržaj svakoj članici njihovog wellness kluba.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!