NOVA ZNAČAJKA

Google kalendar će od sad odbijati pozive na sastanak ako niste slobodni

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 02.07.2018 09:51
  • Objavljeno 02.07.2018 u 09:49
tportal

Izvor: Pexels / Autor: picjumbo

Slično poput značajke Vacation Responder u Gmailu, Out of Office omogućava automatsko odbijanje predloženog termina za sastanak ukoliko u to vrijeme niste na raspolaganju

U Google kalendar dodana je nova značajka Out of Office. Slično poput značajke Vacation Responder u Gmailu, koja automatski šalje odgovore dok vi niste za računalom, Out of Office omogućava automatsko odbijanje predloženog termina za sastanak ukoliko u to vrijeme niste na raspolaganju.

Ove mobilne aplikacije idealne su za ljetna putovanja

Izvor: Wikimedia Commons / Autor: NN

Dosad je pomoću te značajke bilo moguće poslati odgovor na pristižuće e-poruke i pozive automatski samo ako je bila uključena i značajka koja automatski šalje odgovore dok ste na godišnjem odmoru. Novo izdanje moguće je koristiti i za svakodnevna izbivanja, primjerice dok ste na sastanku.

Evo kako ćete namjestiti značajku Out of office u Google kalendaru

Za jednokratne unose kliknite na dan u koji želite unijeti događanje ili podsjetnik te odaberite način rada Out of office pa popunite nužne informacije.

Google kalendar će temeljem naziva događanja ili podsjetnika nastojati pogoditi o čemu se radi i automatski promijeniti tip događanja. To će, naravno, biti moguće ručno promijeniti ukaže li se za tim potreba. Google kalendar će odbiti sve zahtjeve za sastancima za sate i dane koje ste odabrali, tako što će e-mailom koji uključuje poruku koju ste sami napisali.

Moguće je i postaviti određene sate tijekom radnog dana (ili više njih) tijekom kojih nećete biti dostupni. Neće biti prikazani na isti način kao i dugotrajnije izbivanje iz ureda.

Kako bi to promijenili u Kalendaru kliknite na sličicu zupčanika u gornjem desnom kutu pa nađite Settings. U kategoriji General vidjet ćete Working hours. Kliknite na to, označite kućicu uz Enable working hours i unesite željene termine, piše Business Insider.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!