OPERATIVNI SUSTAVI

Google izbacio perolaki Android 11 Go - evo kome je namijenjen

11.09.2020 u 10:02

Bionic
Reading

Najnovija inačica Googleovog operativnog sustava dolazi i u Go verziji specifično napravljenoj za slabije uređaje sa minimalno 2 GB RAM-a

Nakon nedavnog izlaska Androida 11 za Pixele, OnePlus, Xiaomi, Oppo i Realme, Google je najavio još jednu verziju novog OS-a namjenjenu telefonima nižeg razreda - Android 11 (Go Edition).

Jedna od najbitnijih značajki ove varijante novog softvera njezini su niski zahtjevi - Android 11 Go Edition radi na smartfonima sa 2 GB RAM-a, što je malo više od Androida 10 Go koji je radio na smartfonima sa 1.5 GB RAM-a, objašnjava The Verge. Štoviše, novi OS će prije izaći na novim uređajima s niskim specifikacijama nego biti dostupan kao nadogradnja za one starije.

Google također tvrdi da će proizvođači birati hoćete li na novom uređaju dobiti Android 10 Go ili Android 11 Go. Kompanija, doduše još nije nabrojala uređaje koji bi mogli dobiti novi softver.

Ako već imate Android koji se može nadograditi na Android 11 Go, na raspolaganju su vam nove značajke poput grupiranih podsjetnika, kao i davanja jednokratnih dozvola aplikacijama za pristup mikrofonu ili kameri.

Google također tvrdi da će se aplikacije pokretati 20 posto brže nego na Androidu 10 Go.