RECENZIJE

[FOTO/VIDEO] Hit s PS4 još je ljepši na PlayStationu 5: Zaigrali smo Ghost of Tsushima: Director's Cut

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 07.09.2021 11:45
  • Objavljeno 07.09.2021 u 10:53
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Sucker Punch

Jedna od najvećih igara prošle generacije PlayStationa stigla je na PlayStation 5 te u priču uvela nekoliko malih, ali dobrodošlih noviteta

Ghost of Tsushima je, osim što je bio jako dobra igra, egzistirao kao svojevrstan pozdrav PlayStationu 4. Danas se, unatoč izlasku PlayStationa 5, nastavljamo igrati na 'staroj' platformi, a Sucker Punch i Sony su izdavanjem ove akcijske avanture definirali standarde zahvaljujući kojima Sony danas slovi kao jedno od najvećih imena gejming industrije.

Povratak na Tsushimu

Ghost of Tsushima: Director's Cut je ekspanzija za originalnu igru te, pored podrške za PlayStation 5, donosi ponešto dodatnog sadržaja, a on, premda ne služi kao razlog za ponovnu kupnju, poboljšava iskustvo izvornog naslova do te mjere da se cijelo iskustvo isplati iznova zaigrati.

Novi sadržaji

Sveden na šture osnove, ovaj dodatak donosi dodatno iskustvo u vidu putovanja na tajnovit otok Iki na kojem navodno živi šaman koji Mongolima, glavnim negativcima izvorne igre, daje natprirodne moći. Na Iki se putuje odlaskom na specifičnu lokaciju na kojoj igrače čekaju novi izazovi, nekoliko novih vještina i novi neprijatelj.

Pored niza epskih bitaka, dodatnih opcija za konja, nešto kozmetike i niza zanimljivih mini igara, otok Iki nije ništa posebno. Da, riječ je o vrlo izazovnom i novom dijelu avanture o Duhu Tsushime, no problem je to što cijela stvar dolazi predugo nakon izvorne igre da bi većinu ljudi uopće motivirala da se pozabave njome.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony / Sucker Punch

Poslastica za PlayStation 5

Tim rečeno, tehnička strana Ghost of Tsushima: Director's Cuta, premda ni u kojem slučaju nije revolucionarna, uspješna je nadopuna onog što smo dobili na PlayStationu 4. Taptičke mogućnosti novog kontrolera su tu – topot kopita se osjeti u finim vibracijama kontrolera, mačevanje odzvanja u ugrađenom zvučniku dok napinjanje luka pruža otpor u okidačima na stražnjem dijelu Sonyjeve periferije.

Konačno, tu je i dramatično ubrzanje učitavanja koje dolazi s koristima od brzog SSD-a PlayStationa 5. Grafika je, očekivano, poboljšana u vidu stabilnog broja sličica u sekundi i podrške za još veće rezolucije televizora, no ne predstavlja kvantni skok u odnosu na već jako lijepe vizuale koje nam je pružio original.

Kupiti ili ne

Ghost of Tsushima: Director's Cut je oku ugodno iskustvo za PlayStation 5 te, premda ne donosi preveliku dozu noviteta u odnosu na original, predstavlja jako dobru priliku za uskakanje u Sucker Punchevu samurajsku fantaziju. Ako ste već igrali verziju za PS4, a nije vam dosta mačevanja i šuljanja, vjerujemo da ćete i dalje uživati u igri – uostalom, naslov podržava prebacivanje sačuvane pozicije putem oblaka, što će, uvjereni smo, mnogi cijeniti.

  • +6
  • +3

Ghost of Tsushima: Director's Cut - slike iz igre

Izvor: Screenshot / Autor: Sucker Punch

  • Ime: Ghost of Tsushima: Director's Cut
  • Žanr: akcijska avantura
  • Izdavač: Sony
  • Proizvođač: Sucker Punch
  • Platforme: PlayStation 5

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!