set by superology

[FOTO] Razgovarali smo s pobjednicima studentskog esport okršaja: 'Do prvog mjesta došli smo kombinacijom taktike i znanja'

22.12.2021 u 09:42

Bionic
Reading

Veliko fakultetsko natjecanje u videoigrama privedeno je kraju. Hrvatski Student Esports Tournament nakon dva i pol intenzivna mjeseca ima pobjednike, tim Tehničkog veleučilišta Zagreb, kojima se, pored trofeja, nudi prilika za networking

Krajem 2020. godine Good Game pokrenuo je plan koji će najveće tehničke fakultete povezati putem videoigara. Krajem 2021. svjedočili smo velikom finalu Student Esports Tournamenta, velikog natjecanja u pet videoigara, na kojem su prvo mjesto odnijeli studenti Tehničkog veleučilišta Zagreb.

Glavni organizator turnira Nikola Stolnik napomenuo je da je riječ o kombinaciji networkinga i kompetitivnog gejminga - dviju stvari koje su tijekom pandemije stigle u krupni kadar.

Komunikacija, natjecanje i zabava

Zahvaljujući SET-u, studenti su se povezali na natjecanju, a njihovi fakulteti dobili su novi kanal komunikacije. Do ove točke u natjecanju neki od natjecatelja stigli su teže od drugih - zbog velikog studentskog interesa za esportove, neki turniri su prije kvalifikacija, što se prenosilo putem YouTubea i Twitcha, morali sudjelovati na internim kvalifikacijama.

  • +18
SET by Superology 2021. - dodjela nagrada Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Dva i pol mjeseca izazova

Nakon dva i pol mjeseca natjecanja u Rocket Leagueu, Playerunknown's Battlegroundsima, League of Legendsu, Fifi 21 i Counter Strike: Global Offensiveu, prvo mjesto na natjecanju zauzeli su predstavnici TVZ-a dok su drugo i treće mjesto zauzeli Fakultet elektrotehnike i računarstva te Fakultet organizacije i informatike.

'Do prvog mjesta došli smo kombinacijom taktike i znanja', rekao nam je kapetan ekipe TVZ-a, Luka Markuš. Kako je njihova ekipa jako dobra samo u dijelu videoigara u kojima su se natjecali, nadali su se da će konkurencija izbiti njima najveće prijetnje i to se na koncu i dogodilo. 'Premda je ekipa s FER-a bila izazov, najveća prijetnja bila je ekipa s FOI-ja jer ima jako, jako dobre igrače u League of Legendsu, igri na koju smo i mi računali', zaključio je kapetan tima Tehničkog veleučilišta Zagreb.

Planovi za budućnost

Uz dodjelu trofeja, za studente je bio priređen program upoznavanja s glavnim sponzorom Superologyjem, tijekom kojeg su bolje upoznali njihove zaposlenike i zadatke te su se mogli prijaviti za program prakse.

'Ovakvi turniri su na neki način tek početak. Razvijamo franšizu i u BiH te se u ovom trenu odvija njihova verzija SET-a, a konačni nam je cilj objediniti cijelu regiju, pa i šire, našom kombinacijom esportova i networkinga', objasnila nam je Martina Draganović iz Good Gamea. 'Plan nam je jednog dana napraviti grand tournament koji objedinjuje sve regionalne turnire. Na dobrom smo putu prema tome i radujemo se budućim izazovima i uspjesima', istaknula je.