iduće godine

Google Play igre stižu na Windows računala, a to nije sve...

10.12.2021 u 10:42

Bionic
Reading

Google je najavio dolazak igara iz Play Storea na hrpu drugih platformi, uključujući Chromebookove, Windows tablete, pa čak i Windows stolna računala

Google 2022. godine planira dovesti igre za Android na PC. Google Play Games je aplikacija koja će postati dostupnom 2022. te koju je Google napravio kako bi igre sa svoje platforme donio korisnicima Windowsa, koristili oni laptope, tablete ili stolna računala.

'S početkom 2022. korisnici će moći iskusiti svoje omiljene Google Play igre na više uređaja, nesmiljeno se prebacujući među telefonima, tabletima, Chromeboocima i uskoro - Windows PC računalima.' rekao je Greg Hartell, Googleov produk direktor za igre na Androidu i Google Playju.

Aplikacija je, piše Verge, napravljena u Googleu, a ne Microsoftu te će korisnicima omogućiti da počnu igru na mobitelu, a nastave je na laptopu ili stolnom računalu. Premda ovo sve zvuči super, Google je vrlo tajnovit oko detalja - prve informacije u aplikaciji objavili su tijekom Game Awardsa.

Googleova grandiozna najava stiže nekoliko mjeseci nakon što je Microsoft počeo testirati aplikacije za Android na Widowsima 11. Microsoft ima podsustav za Android koji može pokretati aplikacije s Googleove platofrme na nizu izvora. Softverski div ujedinio je snage i sa Amazonom kako bi korisnicima Windowsa omogućio instalaciju igara iz Amazon Appstorea, no podrška za Google Play neće biti direkto vezana uz Microsoftove značajke kompatibilnosti.

Dok Microsoft i Google rade na donošenju aplikacija s Androida u Windowse, konkurent BlueSlacks išao je dalje te doveo Android igre u sve internetske preglednike. BlueSlacks X je podsjetimo, besplatan način igranja Android igara unutar preglednika dostupan još od 2016.