INDIE GEJMING

Distopijska simulacija graničara 'Papers, Please' slavi deseti rođendan - i pet milijuna prodanih primjeraka

10.08.2023 u 14:46

Bionic
Reading

Kultnom naslovu o životu radnika na graničnom prijelazu izmišljene distopijske države nedavno je dosegao pet milijuna prodanih kopija. Proizvođač slavi s web igrom, službenim soundtrackom i nizom drugih zabavnih stvari

Iznenađujuće emotivan i neobično zarazan 'distopijski dokumentacijski triler' Papers, Please upravo je napunio deset godina te je službeno dosegnuo pet milijuna prodanih primjeraka, izvještava Engadget. Kako bi proslavili prekretnicu, programer Lucas Pope i njegova tvrtka 3909 LLC objavili su web igru pod nazivom LCD, Please koja omogućuje igračima da prođu kroz određene aspekte izvornog naslova.

Kao u pravoj igri, LCD, Please vam daje zadatak da odobrite ili odbijete zahtjeve za putovnicama i prijevozom. Kao što ime sugerira, stil grafike emulira te LCD prijenosne uređaje iz prošlosti, poput Nintendove serije Game & Watch. Zvuk je monoton, kontrole su jednostavne, a igranje izaziva ovisnost, što ga čini izvrsnim načinom da slučajno izgubite nekoliko minuta tijekom radnog dana.

Web igra nije jedini način na koji programer slavi uspjeh Papers, Please. Tu je i službeni soundtrack, koji je sada dostupan na Spotifyju i Apple Musicu, dnevnik programera s insajderskim informacijama koje bilježe izvorni prijedlog igre i trgovina koja prodaje predmete s igrinom tematikom. Tamo možete pronaći postere, majice, naljepnice i još mnogo toga.

Od prvog izdanja igre 2013. godine, Papers, Please došao je na više od 40 platformi, kažu iz 3909 LLC, a nedavno je sletio na Android i iOS uređaje. Uspjeh igre također je inspirirao kratki film koji je bio dobro primljen i hvaljen jer je uhvatio duh izvornog materijala. Otkako je napravio Papers, Please, programer Lucas Pope je napravio detektivsku igru Return of the Obra Dinn.