KRENULA LAVINA?

Po uzoru na Netflix: I Disney+ kreće u lov na djelitelje lozinki

10.08.2023 u 11:32

Bionic
Reading

Akcija protiv dijeljenja lozinki za Disney+ vjerojatno neće početi prije iduće godine, a moguće je kako sve mjere neće biti ni u potpunosti implementirane sve do 2025. godine

Glavni izvršni direktor Disneya Bob Iger rekao je tijekom razgovora s investitorima o poslovnim rezultatima za treće tromjesečje kako ta tvrtka aktivno istražuje načine rješavanja problema dijeljenja računa.

Štoviše, istaknuo je kako je to pitanje 'pravi prioritet' za Disney te najavio kako će - uz ažuriranje uvjeta korištenja usluge - mjere uključivati i tehnička rješenja.

Također je rekao kako značajan broj korisnika platforme Disney+ dijeli svoje lozinke s drugima. Nije precizirao o kolikom bi se broju moglo raditi.

Vrijednost tvrtke Walt Disney trenutno je nešto ispod 160 milijardi američkih dolara, uz 22,3 mlrd. USD prihoda u prošlom kvartalu, što je za četiri posto više nego u istom razdoblju lani.

Akcija protiv dijeljenja lozinki za Disney+ vjerojatno neće početi prije iduće godine, a moguće je kako sve mjere neće biti ni u potpunosti implementirane sve do 2025. godine, piše Mashable.

Netflix je u obračun s praksom dijeljenja lozinki krenuo u svibnju ove godine, kad su počeli naplaćivati dodatnu naknadu za dijeljenje računa izvan vašeg kućanstva. Stupila je na snagu u srpnju.

Taj im je potez donio povećanje broja pretplata. Samo nekoliko dana nakon što su uveli zabranu zabilježeno je blizu sto tisuća novih prijava dnevno.