PRIPREMITE SE

Bill Gates upozorava: Čeka nas velika financijska kriza!

04.04.2018 u 12:27

Bionic
Reading

Suosnivač Microsofta uvjeren je kako se trebamo pripremiti za novu krizu. Ipak, inovacije i kapitalizam poboljšat će uvjete življenja ljudima diljem svijeta, uvjeren je softverski milijarder

Financijska kriza iz 2008. godine dovela je do velike recesije i milijuna izgubljenih poslova. Sjedinjene Države, kao i ostatak svijeta, oporavljali su se od posljedica godinama.

  • +2
Bill Gates Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Suosnivač Microsofta Bill Gates uvjeren je kako se trebamo pripremiti za novu. Tijekom događanja Ask Me Anything na servisu Reddit pitali su ga hoće li SAD u bliskoj budućnosti iskusiti krizu poput one iz 2008.

'Da. Teško je reći kad ali izvjesno je kako hoće', bio je izravan Gates. 'Srećom, prošlu smo progurali razmjerno dobro. Warren (Buffet) je govorio o tome, a on se daleko bolje razumije u to područje nego ja', dodao je.

Usprkos upozorenju, Gates i njegov dugogodišnji prijatelj Buffet su optimistično raspoloženi kad je američko gospodarstvo. U eseju za časopis Time Buffet je ustvrdio kako možemo očekivati godine rasta te kako će djeca u SAD-u živjeti puno bolje nego njihovi roditelji. Gates vjeruje kako će inovacije i kapitalizam poboljšati životne uvjete ljudi posvuda, piše NBC.