ZAPOŠLJAVANJE I KARIJERE

Automatika, radiokomunikacije, energetika... Otvoren je prvi Job Fair Meetup

20.10.2020 u 12:38

Bionic
Reading

Prvi dan Job Fair Meetupa obilježen je područjima automatike, radiokomunikacija, automobilske industrije i energetike

Job Fair Meetup na jednom mjestu okuplja brojna tehnološka poduzeća i studente s ciljem upoznavanja i razmjene znanja. Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u suradnji sa Klubom studenata elektrotehnike i ovu godinu od 19. do 23. listopada 2020. godine održava Job Fair Meetup.

Na Job Fair Meetupu unutar pet dana događaja održava se 30 talkova, 21 blok networkinga, 11 radionica, 4 panel rasprave i 1 hot talk. Prijaviti se možete i dalje na Job Fair Meetup ispunjavanjem baze životopisa i rezervacijom mjesta na željenom talku, radionici, panel raspravi ili networkingu!

Job Fair Meetup prvi je dan počeo na FER-u gdje je u 11 sati započela radionica Rimac Automobila na temu Automotive Embedded Systems u kojoj su studenti naučili više o njihovom Embedded timu, ali i okušali svoje programerske snage u rješavanju problemskog zadatke koje je prvi uspješno savladao i student s FER-a.

Radionica KONČAR KET-a započela je u 14 sati, a studenti su naučili više o procesu digitalizacije upravljanja i nadzora elektroenergetskih postrojenja unutar SCADA sustava gdje su imali priliku samostalno napraviti svoj mali programski odsječak za SCADA sustav.

Promjenjiva scena u KSET-u

Program u KSET-u počeo je u 14 sati s Arnom Ružičkom iz Montelektra koji je objasnio detalje svojih izazova tijekom jednog radnog dana. Iza njega, Petar Lovrić iz Maxtene otkrio je zanimljive detalje algoritama vojno-borbenih antena i potvrdio da se budućnost skriva u bežičnoj komunikaciji. Zatim je Ivor Marković iz DOK-INGa pričao o svom iskustvu razvoja strojeva za razminiranje polja koje uvelike pomaže čovječanstvu i ispunjava njihov moto: 'Don't send a man to do a machine's job!'.

Nakon pauze i networkinga, gdje su se studenti upoznali s predstavnicima poduzeća koja su održali svoje talkove i razgovarali uz fine obroke Rougemarina, u 16:30 sati je započeo i drugi krug talkova. Renata Rubeša iz HOPS-a uvela je sudionike u trendove razvoja centara vođenja elektroenergetskog sustava i njihove tehnološke iskorake. Nakon nje je Vladimir Poljančić iz KONČAR GIM-a iznio statistiku oko hidroenergije uz pomoć koje se 2019. proizvelo 4306 TWh što je dovoljno za godišnje opskrbljivanje energijom bilijun ljudi. Zatim je Antonio Josipović iz KONČAR KET-a dočarao svoje inženjerske izazove tijekom svog jednog radnog dana.

Otvorenje zatvorili panel raspravom

Scena KSET-a u 18 sati ugostila je Davida Romić iz Rimac Automobila i izv. prof. dr. sc. Hrvoja Pandžića s FER-a u panel raspravi na temu budućnosti električnih automobila koju je moderirao Matija Ritoša, a koja je odgovorila na neka pitanja poput: Koliko smo daleko od toga da domet električnih automobila bude jednak ili bolji od klasičnih? Kada će brzina punjenja baterije odgovarati brzini točenja dizela u motor? Koje tehnološke prepreke nas ograničavaju u primjeni električnih automobila na onoj razini koju želimo? Zašto su električni automobili i dalje luksuz te u kojem će trenutku konačne postati kao Renault 4 - auto za svakoga?

Prijavite se

Job Fair Meetup organizira se u skladu s trenutno važećim epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite, a sve sudionike pozivamo na odgovorno ponašanje koje uključuje obavezno nošenje zaštitnih maski za lice.

Za više informacija pratite Job Fair Meetup internetsku stranicu, Facebook stranicu, Instagram profil i YouTube kanal. Job Fair Meetup organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).