A15 ILI A16

Apple mijenja taktiku: Evo što ćemo susresti u iPhoneu 14 Pro

14.03.2022 u 10:13

Bionic
Reading

Analitičari predviđaju da će američki proizvođač najnoviju generaciju mobilnih procesora ograničiti na najskuplje modele, ostavivši dio uređaja sa aktualnim procesorom A15 Bionic

iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Mac bi mogli postati jedinim nosiocima nadolazećeg Appleovog čipa A16, najavljuje poznati insajder Ming-Chi Kuo. Kuo je u objavi putem Twittera najavio da će standardni iPhone 14 Max i iPhone 14 dobiti A15 čipove koji su, podsjetimo, dostupni u iPhoneu 13.

Analitičar također tvrdi da će svaki iPhone 13 doći sa 6 GB RAM-a, s time da će Pro modeli dobiti nadograđenu LPDDR5 memoriju, dok će manje skupi uređaj imati LPDDR 4X koja je, podsjeća Verge, prisutna u iPhoneu 13. 9to5Mac također naglašava da je Apple skupljim modelima prije znao ugrađivati procesore s većim brojem jezgri ili memorije, no nikad od izlaska iPhonea 5S i 5C nije koristio dva različita procesora unutar jedne linije smartfona.

Kuo predviđa da će iPhone 13 Max imati 6.7-inčni zaslon te da će uređaj koštati manje od 900 dolara. Također vrijedi naglasiti da se 5.4 inčni ekran ne pojavljuje na Kuovoj listi, što znači da postoji mogućnost da Apple više neće proizvoditi 'mini' seriju.

  • +6
iPhone 13 Pro slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Kompanija također nije formalno najavila seriju iPhone 14, no očekujemo da će to učiniti u već uigranom rasporedu (rujan).

Ovo nije zaustavilo insajdere koji su do danas već najavili kamere ugrađene u kućište, kao i nestanak ikoničkog ureza s prednjih ekrana novih uređaja.