PEEK PERFORMANCE

Stiže novi iPhone SE: Apple šalje pozivnice za predstavljanje 8. ožujka

03.03.2022 u 10:48

Bionic
Reading

Najnovija Appleova virtualna prezentacija zove se Peek Performance, održat će se 8. ožujka te će nam, ako je vjerovati glasinama, donijeti nov iPhone SE, nove iPade i novu verziju iOS-a

Apple ima služben datum sljedećeg događaja - kompanija je novinarima poslala pozivnicu za 8. ožujka u 19 sati. Premda ništa još nije službeno, insajderi tvrde da Apple uvodi nov 'umjereno skup' iPhone SE sa većim zaslonom, nekoliko tableta iPad sa bržim čipovima te možda ča i par nadograđenih iMacova, piše Cnet.

  • +13
iPhone 13 i iPhone 13 mini Izvor: Promo fotografije / Autor: Apple

Kompanija će uređaje predsaviti u sklopu virtualne prezentacije koja će se prenositi putem Appleove službene internetske stranice. Kompanija kaže da će 'emisija ići iz Apple Parka', njihovog sjedišta u Cupertinu u Kaliforniji. Tehnološki div je od početka pandemije održavao isključivo virtualne prezentacije. Kompanija trenutno razmišlja o točnom datumu povratka u urede, s obzirom da je Omirkon varijanta na polaganom silasku.

Appleova pozivnica poslana emailom prikazuje Appleov logotip s duginim uzorkom na crnoj pozadini. Ime događaja je 'Peek performance', premda nije poznato koje proizvode kompanija planira predstaviti. Događaj je još jedan velik korak u Appleovim nastojanjima da uigraju točne datume predsavljanja novih proizvoda raspoređenih na tri godišnja doba - proljeće, ljeto i jesen.

  • +10
iPad mini Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Razloga za ovakav ritam izbacivanja hardvera ima puno, no jedan od najbitnijih vjerojatno je novac - kompanija u posljednje vijeme bilježi porast profita. Appleov šef Tim Cook rekao je da opskrba novih čipova nastoji hvatati korak sa potražnjom, naglasivši da su korisnici jako zadovoljni sa njihovim hardverom te da tehnologija koju Apple izdaje privlači nove kupce, kao i one koji žele nadograditi stari hardver.

Tijekom nadolazećeg događaja Apple će raspravljati i o softveru iOS 15.4. Kompanija je već najavila da radi na novom FaceID-ju koji radi i s maskama, kao i zaštitnim obavjestima u slučaju otkrića tuđeg AirTaga.