TEHNO NOVITETI

[FOTO] iPad Air, novi iPhone SE i nekoliko iznenađenja: Evo što je Apple predstavio na događaju Peek Performance

08.03.2022 u 20:14

Bionic
Reading

Apple je tijekom digitalne prezentacije Peek Performance predstavio nekoliko novih uređaja koje, među ostalim, predvodi nova verzija Appleovog najjeftinijeg smartfona

Apple je službeno predstavio novu kolekciju uređaja. Kompanija je u sklopu digitalne prezentacije otkrila nekolicinu uređaja, na čelu sa novom verzijom uređaja iPad Air i mobilnog telefona iPhone SE.

Prva stvar koju su predstavili je, doduše, nadogradnja usluge koja Apple TV+ koja će uskoro dobiti i sportske sadržaje, što je zanimljiva stvar zato jer se radi o prvom Appleovom izletu u polje prijenosa sportova uživo.

Prije novih uređaja su, doduše, predstavljeni iPhone 13 i iPhone 13 Pro koji dolaze u dvije nove boje - zelenoj i 'alpine' zelenoj.

Novi iPhone SE

  • +8
Apple iPhone SE Izvor: Promo fotografije / Autor: Apple

Nakon toga je na red došao prvi pravi novitet - novi iPhone SE koji dolazi sa A15 Bionic čipsetom, istim šesterojezgrenim procesorom koji koristi iPhone 13. Smartfon dolazi sa staklenim kućištem, home tipkom, jednostrukom kamerom od 12 MP i svim beneficijama iOS-a 15, uključujući Neural Engine koji poboljšava fotografije. Što se boja tiče, tu imamo crnu, bijelu i crvenu (midnight, starlight, project red). Cijena uređaja iznosit će 429 dolara, a bit će dostupan od 18. ožujka.

Novi iPad Air

  • +7
iPad Air 2022 Izvor: Promo fotografije / Autor: Apple

Apple je nakon iPhonea SE predstavio novi iPad Air. Appleov tablet srednje klase u najnovijoj verziji stiže sa M1 čipom, istim čipom koji koriste iPad Pro i MacBook Air. Zaslon od 10.5 inča dolazi sa LCD zaslonom Liquid retina, kao i poboljšanom frontalnom kamerom. Uređaj u verziji sa SIM-om od ove godine podržava i 5G konekciju. Ostali dodaci uključuju Apple Pencil druge generacije i Appleovu magnetiziranu tipkovnicu.

Uređaj će biti dostpan od 18. ožujka po cijeni od 599 dolara.

  • +30
Apple Event Peek Performance Izvor: Screenshot / Autor: Apple

Mac Studio i Studio Display

Apple je predstavio i novu radnu stanicu za profesionalce. Mac Studio dolazi s najjačim M1 čipom M1 Max i još jačim M1 Ultra koji pruža još jače radne performanse i spojivost. Obje verzije uređaja dolaze sa velikom količinom memorije, brzim ulazima i kompatibilnošću sa ostalim Appleovim računalima. Cijena uređaja bit će 1999 dolara za model sa M1 Max čipom, odnosno 3999 za model sa čipom M1 Ultra.

Kompanija je predstavila i nov zaslon Studio Display koji dolazi u 5K rezoluciji, ima ugrađen A13 čip, 6 zvučnika i frontalnu kameru od 12 MP. Startna cijena mu je 1599 dolara.

  • +7
Apple Mac Studio, Apple Studio Display Izvor: Promo fotografije / Autor: Apple