POVUKAO SE I ČEKA

Udar na njemačkog kapetana: Tužan kraj velike priče?

08.07.2016 u 14:17

Bionic
Reading

Karijera Bastiana Schweinsteigera, i u klupskom a pogotovo reprezentativnom kontekstu, može se opisati samo jednom riječju - fantastično. No, kapetan 'elfa' sada je razapet u Njemačkoj i pred najtežom je odlukom s kojom ne želi brzati

Francuzi su u finalu Eura, a put prema pobjedi 2:0 otvorio im je nesmotrenom ispruženom rukom u skoku upravo bastian Schweinsteiger. Lopta ga je pogodila u tu ruku, u prilično bezopasnoj situaciji, Griezmann je zabio s bijele točke i Francuzi su do kraja dvoboja zadržali i udvostručili svoju prednost.

Njemačka je jedna od nacija koja ne priznaje polufinala kao uspjehe, a u današnjim njemačkim medijima oštrica kritike okrenuta je prema popularnom Schweiniju. Njemcima je zapravo presudio (nepostojeći) karton koji je iz polufinala eliminirao Matsa Hummelsa, te ozljeda Gomeza; dok je Schweinsteiger ionako igrao 'načet'. No, Bild predvodi diviziju napadača na kapetana koji oza sebe zasigurno ima neprospavanu noć.


'Pitam se ima li nastavak moje reprezentativne priče smisla. Ne znam što reći, moram pustiti da mi prvo splasnu emocije da bih mogao racionalno donijeti odluku o povlačenju ili ostanku u njemačkom dresu,' poručuje njemačka legenda koja je upisala 120 nastupa (i 24 gola) te igrala šest uzastopnih velikih finala. Prije dvije godine postao je i svjetskim prvakom, no sada je pred prvorazrednom dilemom.

Na ovo natjecanje po prvi je puta došao u ulozi zamjenskog igrača i kada je došao u prvi plan - nije se proslavio. A u Njemačkoj postoji čitav niz mladih veznjaka koji strpljivo čekaju svoju priliku. Možda je odlazak i najlogičnije rješenje, ali čitava njemačka javnost mora se potruditi da ode kako i zaslužuje, s etiketom legende koju ne može poremetiti jedna krivo postavljena ruka.

Dok razmišlja, Bastian je poslao otvoreno pismo njemačkim navijačima:

'Dragi navijači, nažalost nije ispunjen naš san, nismo uspjeli ući u finale Eura. Protiv Francuske nam je nedostajao važan dio nogometa, a to je malo sreće. Ponosan sam na ono što smo ostvarili, na naše zajedništvo u reprezentaciji i što smo ostali vjerni našem stilu igre. Iako bole, porazi su također dio nogometa. Ovom prilikom iskreno čestitam Francuskoj na plasmanu u finale. Vama navijačima želimo se zahvaliti na podršci tijekom Eura. Vi ste stalno bili naš 12. igrač, uvijek smo osjećali vašu podršku i podršku svih ljudi u Njemačkoj,' piše kapetan.

Ovako je Bastian igrao na svom vrhuncu, prije dvije godine u Brazilu...