velika prilika za Dejana

Lovrenova crna serija vječna tema na Otoku: Mukama dolazi kraj u finalu Lige prvaka?

09.05.2019 u 06:21

Bionic
Reading

Dejan Lovren ima neugodan niz od četiri izgubljena finala velikih natjecanja, no u završnom obračunu Lige prvaka 1. lipnja u Madridu njegov Liverpool bit će protiv Tottenhama u ulozi favorita...

Naš 29-godišnji reprezentativni stoper može se pohvaliti osvajanjem sedam trofeja u svojim mlađim danima, u redovima zagrebačkog Dinama i francuskog Lyona, no otkad je prešao u Premiership nikako da se dokopa pobjedničkog pehara.

  • +12
Liverpool - Barcelona (uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka) Izvor: Pixsell / Autor: Martin Rickett/Press Association/PIXSELL

Sa Southamptonom nije imao velikih izgleda, no 2014. godine potpisao je za Liverpool i postao dio jedne od najboljih momčadi u Europi. Svejedno, već pet sezona strpljivo mora čekati na osvajanje trofeja.

U međuvremenu je četiri puta igrao u finalima velikih natjecanja. Prvo je izgubio 2016. godine s Liverpoolom od Manchester Cityja nakon penala u engleskom Liga kupu, da bi par mjeseci kasnije završio na poraženoj strani i u finalu Europske lige, u dvoboju 'redsa' i Seville.

Prošla sezona bila je posebno bolna za Lovrena koji je u finalu Lige prvaka izgubio od Real Madrida, a onda i od Francuske s Hrvatskom u finalu SP-a u Rusiji.

'Nikad neću preboljeti takva dva izgubljena finala, ali i sretan sam jer se malo igrača može pohvaliti da je igralo u njima,' izjavio je tijekom prošlog ljeta tada razočarani Dejan Lovren.

Davno je bila 2012. godina i Dejanov zadnji osvojeni trofej, u Francuskom kupu s Lyonom, no čudesni preokret u polufinalu Lige prvaka protiv Barcelone probudio je nadu.

Na Otoku su se očekivano ponovo raspisali o Lovrenovoj crnoj seriji, ali 1. lipnja u finalu Lige prvaka imat će veliku priliku prekinuti je. Liverpool će biti favorit u dvoboju s Tottenhamom na stadionu Wanda Metropolitano, a naš stoper imat će prilike na najvećoj mogućoj sceni napokon doći do pehar za kojim toliko čezne.

Naravno, nije isključeno da prekine post trofeja već ove nedjelje, ako se dogodi novo čudo i Manchester City u zadnjem kolu posrne i pokloni naslov prvaka Liverpoolu u Premiershipu, onaj na koji klub čeka punih 29 godina...