želi našeg nogometaša

Fenerbahče odlučio u svoje redove dovesti još jednog Nikolu Kalinića?

08.05.2019 u 18:56

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, 31-godišnji Nikola Kalinić korak je do transfera u redove turskog velikana Fenerbahčea.

Prema pisanju španjolskih i turskih medija, Kalinić će ovoga ljeta napustiti Atletico Madrid, a kao moguća destinacija spominje se Fenerbahče.

  • +14
Nikola Kalinić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Posrnuli turski velikan u potrazi je za napadačima i pokazao je interes za Kalinića koji je u Atletico stigao prošlog ljeta za 15 milijuna eura iz Milana. Međutim, u Madridu se nije previše naigrao. Upisao je svega 15 nastupa uz dva postignuta gola.

U siječnju se nagađalo kako bi Kalinić mogao preseliti u Real Betis i Sevillu, ali do transfera nije došlo.

Atletico je spreman Turcima ponuditi Kalinića i 15 milijuna eura u zamjenu za makedonskog veznjaka Elifa Elmasa (19). Mladog Makedonca u svojim redovima žele i Inter, Lazio, Fiorentina, Tottenham i Sevilla.

Kalinić je tijekom karijere igrao za Hajduk, Istru, Šibenik, Blackburn, Dnjipro i Fiorentinu. U dresu hrvatske reprezentacije je odigrao 41 utakmicu i postigao 15 golova. Za vrijeme SP-a u Rusiji izbačen je iz reprezentacije zbog nediscipline.

Zanimljivo, Fenerbahče već ima jednog Nikolu Kalinića u svojim redovima, ali riječ je o srpskom košarkašu koji će s turskim klubom ponovo igrati na Final Fouru Eurolige u Vitoriji od 19. do 21. svibnja.

Košarkaški odjel ovog kluba jedan je od najboljih u Europi, dok je nogometni potonuo i nalazi se na dnu ljestvice turskog prvenstva. Lako se s njim obračunao i zagrebački Dinamo u grupnoj fazi Europske lige...