TO nije očekivao

Veliki ljubitelji sporta: Legendarni heavy metal bend Iron Maiden zahvalio je na novom albumu i Novaku Đokoviću

06.09.2021 u 14:47

Bionic
Reading

Iron Maiden šest godina su bili u diskografskoj hibernaciji, a proteklog vikenda su izbacili svoj sedamnaesti studijski album kojem su dali naziv 'Senjutsu' (u doslovnom prijevodu znači taktika i strategija). Među imenima kojima su se zahvalili na omotu albuma je ono Novaka Đokovića

Poznato je da su čuveni glazbenici strastveni su ljubitelji sporta. Osim što ga prate i bave se njime. Jedan od najboljih vokalista u povijesti metal glazbe, frontman grupe Iron Maiden Bruce Dickinson se bavi mačevanjem, bubnjar Nicko McBrain igra golf, dok Steve Harris igra u selekciji veterana West Ham United, a prate i našu 'repku'. Na koncertu u Zagrebu 2018. godine Bruce Dickinson je poručio publici: 'Igrali ste je*eni nogomet, Hrvati, svaka čast' referirajući se na Svjetsko prvenstvo.

Da je Novak Đoković u prijateljskim odnosima s članovima benda znalo se i od prije, a priče kruže da je s gitaristom Steveom Harrisom znao zaigrati i tenis.

U Monte Carlu, prijatelj članova benda uručio je Đokoviću primjerak 'Senjutsua', a Đokovićevo ime nije jedino koje se pojavilo. West Ham United (čiji grb Steve Harris inače ima na gitari, uz tetovažu) i Maidonians su tu od nogometnih klubova, a još jedan tenisač uz Đokovića je Pat Cash.