ŠESTI PUT U HRVATSKOJ

Iron Maiden priredili spektakl i čestitali našoj repki na sjajnoj igri na Svjetskom prvenstvu

25.07.2018 u 13:46

Bionic
Reading

Dvije godine nakon koncerta u Splitu legendarni glazbenici ponovo su stigli u Hrvatsku. Više od 15 tisuća ljudi u utorak navečer dočekalo je rasprodan koncert Iron Maidena u Areni Zagreb, u sklopu njihove turneje 'Legacy of the Beast'. Priredili su pravo ljetno osvježenje u vrijeme brojnih elektronskih festivala i nastupa DJ superstarova po našoj obali te održali lekciju iz povijesti hard rocka koju je publika prihvatila glasno i s oduševljenjem

Maidenima je Hrvatska konstanta na listi zemalja koje posjećuju na turnejama, no svaki put kad dođu su i više nego dobrodošli. Sinoć su kod nas nastupili šesti put, a doputovali su dan ranije uoči koncerta iz Bugarske. Ovaj put, međutim, u Zagreb nisu doletjeli svojim specijaliziranim Boeing 757 nego u dva aviona, kasno popodne.

Nisu imali nikakvih posebnih zahtjeva u garderobi osim pive, čipsa i sokova, a s fanovima se ovog puta nisu družili. Primili su tek ekipu filma 'Scream For Me Sarajevo', a frontman banda, Bruce Dickinson je prije koncerta imao - masažu.

Česti dolasci u Hrvatsku, kao i prijateljstvo benda sa Slavenom Bilićem, stvorili su posebnu vezu s hrvatskom publikom koja je upijala svaki ton i stih. Maideni i dalje praše pozornicama kao u najranijim danima, a na Dickinsonovom vokalu se nimalo ne osjećaju posljedice turneja, a ni godina.

Koncert su otvorili s pjesmom 'Aces High', koju je publika iznijela svojom energijom i zborskim pjevanjem. Izveli su pjesme iz svih dijelova karijere benda, a publika je posebno dobro reagirala na 'Two Minutes To Midnight', 'The Trooper', 'The Wicker Man', 'The Number of the Beast', 'Fear of the Dark'.Scenografiji se ni ovaj put nije mogla naći zamjerka, od aviona na sceni, preko križeva i pirotehnike za vrijeme dramatične 'Sign of the Cross'.

Bruce Dickinson je tijekom večeri često puta zagrmio poznatu 'scream for me Croatia' , mahao je sa hrvatskom zastavom, a dotakao se i neizbježne teme - nogometa. Igrali ste je*eni nogomet, Hrvati, svaka čast ', poručio je na oduševljenje publike.

Let's go Zagreb! #bepartofthelegacy #legacyofthebeasttour #ironmaiden #zagreb

A post shared by Iron Maiden (@ironmaiden) on

Iron Maiden se još jednom predstavio fanovima u svom ponajboljem izdanju, na koncertnom spektaklu koji će se, bez sumnje, dugo pamtiti.

  • +4
Iron Maiden Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić