NJEGOV ZAŠTITINI ZNAK

Saša Lošić Loša pokazao jednu od rijetkih fotografija na kojoj nema kapu

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Frontmen Plavog orkestra od početka karijere duge 35 godina uvijek na glavi ima neko pokrivalo, koje gotovo nikad ne skida u javnosti. Rijetki su ga vidjeli bez kape, a svojim fanovima na Instagramu je odlučio pokazati upravo takvo izdanje

O razlozima zašto Saša Lošić Loša nosi kapu pričale su se razne priče, a sredinom 80-ih godina u vrijeme kad je Plavi orkestar žalio i palio bivšom državom pokrenuo je novi trend zahvaljujući kojem su dobro zaradili brojni prodavači kapa u Sarajevu, ali i u ostatku Jugoslavije.

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Biljana Gaurina / CROPIX

Karizmatični frontmen, koji je inače vrlo aktivan na društvenim mrežama, objavio je fotografiju izvučenu iz nekog starog albuma na kojoj je u mlađim danima pored koju je opisao: 'Doček Nove godine u bivšoj Jugoslaviji (nije nam trebao Halloween)'.

'Možda mi je žao što će me pamtiti samo kao člana grupe Plavi orkestar. Imam preko 30 sati neobjavljenog materijala teatarskih predstava, filmova, opera. Nisam sistematičan tip, nemam svoju arhivu. Sve je to razbacano po nekim kutijama, ali pripremam se za dan kad ću sve sistematizirati. Međutim trebaš imati ambiciju u sebi, a ja je već odavno nemam. Točno znam trenutak kad sam je izgubio - za vrijeme naših ratnih tragedija, početkom devedesetih godina, kad su se u meni reprogramirali prioriteti u životu. Odjednom su mi slava i uspjeh postali relativna kategorija. Počeo sam se brinuti za ljude. Nije toliko važna karijera, ne treba širiti miris važnosti oko sebe i mislim da sam od tog trenutka počeo ljude doživljavati ravnopravnima, ma kakvo zanimanje imali i ma gdje živjeli', ispričao je ranije za tportal.

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Podsjetimo, Saša Lošić je zahvaljujući i mješavini narodnjaka, punka, rocka i zabavne glazbe - doživio veliku popularnost, a pjesme 'Bolje biti pijan nego star' i 'Suada', 'Sava tiho teče' pjevaju se i danas na zabavama, privatnim tulumima, vrte na radio postajama. Lošićev talent danas se prelio i u pisanje filmske i kazališne glazbe. Svoju oazu pronašao je u Ljubljani sa životnom družicom Špelom Možinom. S Plavim orkestrom i dalje puni dvorane diljem regije.

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!