U NESREĆI

Poginuo Šaban Šaulić, jedan od najpoznatijih folk pjevača bivše Jugoslavije

17.02.2019 u 13:18

Bionic
Reading

Kako donose srpski mediji, za koje je zet pjevača Šabana Šaulića i potvrdio ovu strašnu vijest, 'kralj narodne glazbe' izgubio je život u teškoj prometnoj nesreći u Njemačkoj

Nevjerojatnom brzinom proširila se srpskim medijima vijest kako je u prometnoj nesreći u Njemačkoj život izgubio jedan od najpoznatijih folk pjevača bivše Jugoslavije, Šaban Šaulić. Tužnu vijest naknadno je to za Novosti potvrdio i Šaulićev zet, Bata Mirković.

Nesreća se dogodila u okolini njemačkog grada Bilefelda, gdje je Šaban Šaulić imao koncert, nakon čega se uputio prema aerodromu. U vozilu, kojim je upravljao vozač, osim pjevača nalazio se i njegov kum, a iako je brzom intervencijom hitne pomoći prebačen u bolnicu, ozljede su očito bile prejake.

Šaban Šaulić bio je glazbenik i producent koji je, zbog svojih pjesama, prozvan 'kraljem narodne glazbe'. Rođen 6. rujna 1951. godine u Šapcu, Šaulić je živio i radio u Beogradu i sa suprugom Gordanom imao troje djece.

Njegove pjesme 'Dođi da ostarimo zajedno' i 'Dva galeba bela' smatraju se najboljim otpjevanim narodnim pjesmama svih vremena.