POBJEDNIK DORE

On je čudo koje svijet treba čuti: Evo tko je Roko Blažević, 18-godišnji Splićanin koji će predstavljati Hrvatsku u Izraelu

17.02.2019 u 08:55

Bionic
Reading

Nakon osam godina izbivanja, Dora se vratila na male ekrane, a pobjedu je bez puno muke odnio splitski maturant, zahvaljujući Jacquesu Houdeku i timu koji je vjerovao u njega, ali ponajviše svojim nevjerojatnim glasovnim sposobnostima. Roko Blažević ovog će svibnja, umjesto da se priprema za državnu maturu, predstavljati Hrvatsku u Tel Avivu

'Izvan sebe sam, Isuse Bože, hvala Ti!' Bila je to prva reakcija 18-godišnjeg Splićanina nakon što su voditelji Iva Šulentić i Mirko Fodor proglasili upravo njega za pobjednika ovogodišnje Dore. Roko Blažević, zahvaljujući svom timu predvođenom Jacquesom Houdekom, koji su vjerovali u njega i dali mu priliku, ali i prvenstveno nevjerojatnim glasovnim sposobnostima, Hrvatsku će predstavljati u svibnju na ovogodišnjem Eurosongu.

Roko Blažević - The Dream Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Iako prvi put na Dori, Roko Blažević već ima glazbeno iskustvo. Tako je sa 16 godina pobjedio u srpskom talent showu 'Pinkove Zvezdice', da bi godinu dana kasnije gotovo podjednak uspjeh ostvario na RTL-ovom showu 'Zvijezde', gdje je zauzeo visoko drugo mjesto, odmah iza Ilme Karahmet, dok je odmah iza njega bila 16-godišnja Lorena, koja mu je i sinoć bila zapravo najveća konkurencija.

Upravo su 'Zvijezde' odigrale ključnu ulogu u njegovom daljem glazbenom putu, gdje mu je mentor bio upravo Jacques Houdek, koji se toliko oduševio njegovim glasovnim ponudama da je upravo s njim odlučio otići na ovogodišnju Doru - i, nije pogriješio!

  • +13
Roko Blažević Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Roka Blaževića zbog njegovih emotivnih izvedbi odavno nazivaju hrvatskim Michaelom Bubleom, a zapravo nije niti čudo da je završio u glazbi budući da je njegova cijela obitelj glazbeno nadarena - otac mu pjeva u klapi, majka mu je pjevačica, dok brat svira gitaru. Sam Roko svira klavir i orgulje, a svira i u bendu sa sinovima Zlatana Stipišića Gibonnija i Tomislava Mrduljaša, Random i Lukom.

Odlazak u Izrael za njega će biti pravi izazov, a najviše posla imat će njegov razrednik kojeg se sjetio i spomenuo ga u sinoćnjem govoru zahvale, poručivši mu kako će imati puno sati za pravdati, budući da je Roko maturant, a želja mu je, kako je izjavljivao tijekom natjecanja u 'Zvijezdama', nakon srednje škole upisati studij glazbene produkcije.

'Još mi stvarno ništa nije jasno što se dogodilo. Želio bih se zahvaliti svojoj obitelji, prijateljima i razredniku koji ovo sve mora pravdati...', rekao je Roko Blažević u izravnom prijenosu na HTV-u, još uvijek prepun emocija

Samo nekoliko dana prije negoli je stigao u Opatiju, u splitskom hotelu Le Meridien Lav Roko je imao i maturalnu večeru, čime se pohvalio i na svom Instagram profilu, a sudeći po fotografijama upravo je on bio najtraženija osoba za fotografiranje.

A kakva su očekivanja njegovog tima, točnije Jacquesa Houdeka u Tel Avivu, otkrio je sam pjevač i mentor sinoć nakon pobjede Roka Blaževića.

'Imao sam vrlo jasnu viziju, baš kao što i kad sam imao priliku predstavljati Hrvatsku. Tako sam i sada kada sam prvi put čuo Roka rekao: 'On je čudo koje svijet treba čuti!', poručio je Jacques Houdek i dodao kako očekuje od njega da bude u top 3.