o svemu pomalo

Nataša Janjić Medančić: 'Današnja popeglana lica malo toga govore, više govore o unutarnjoj praznini i privatnoj frustriranosti vlastitim izgledom'

28.01.2022 u 10:39

Bionic
Reading

Slavna Splićanka nedavno je guštala na skijanju, pa je s obitelji otputovala u Opatiju, odakle se zadnji put javila. Rado pokazuje svoje avanture i svakodevicu sa svojim najmilijma. Izjavila je da glumci često rade danonoćno pa nemaju daha ni vremena za sebe i svoj privatni život, a da je s društvenim mrežama počela iz zabave

'Živimo posao i posao živi kroz nas, to se isprepliće bez nekih odmaka i uvijek vapimo za slobodnim vremenom. Evo, ja sam ga s majčinstvom dobila. Dobila sam prirodnu pauzu koja mi je zapravo odgovarala', ispričala je Nataša Janjić Medančić za portal Razgovori. Kazala je da više od petnaest godina nije stala kad je riječ o poslu i da kad gleda na to razdoblje, žao joj je što nije našla vremena za punjenje baterija, ali posao ju je zaista ispunjavao.

Govorila je također o radu u matičnom kazalištu Gavella, snimanjima u Srbijii, suradnji s brojnim redateljima, kako bira uloge te teži li inozemnoj karijeri. 'Možda se nekad mislilo da su glumci boemi, luđaci, raspikuće i ljudi niskog morala, no pokazalo se da je to prisutno u svim profesijama. U današnje vrijeme glumci su postali uredniji, zdravije žive, teniraju, paze na prehranu, a svi ostali su pomalo poludjeli', smatra Janjić Medančić.

Progovorila je i o tom stvara li joj pritisak imperativ ljepote. Rekla je da ne, ali da ju je mnogo puta to inkriminiralo i bilo joj otegotna okolnost. Odbijenice koje je dobivala u poslu najčešće su bile vezane uz taj epitet 'prelijepa si mi za tu ulogu' ili 'preglamurozna si'. 'Najljepše glumice svijeta igraju razne uloge zahvaljujući maskama, transformacijama šminkom i kostimima. Nisam se nikad opterećivala ljepotom, meni gluma daje takvu slobodu da mogu biti što god poželim i da mogu izgledati kako god. Zapravo sam jedino na sceni zaista neopterećena izvanjskim, osim kad je u službi uloge koju igram', ističe.

Sviđa joj se kako stare svjetske glumice netaknute Hollywoodom i imperativom mladosti. 'Volim ono što nose godine, zrelost, neku novu patinu i nadam se da će mi pripasti nove, zrelije uloge koje idu uz moje godine. Uopće nemam potrebu pretvarati se da sam mlađa nego što jesam, barem ne zasad. Današnja popeglana lica malo toga govore, više govore o unutarnjoj praznini i privatnoj frustriranosti vlastitim izgledom. To je višak poruka koje šalješ svojim izgledom, a u našem glumačkom poslu je to nepotrebno', tvrdi.

Kad je riječ o društvenim mrežama, kaže da su inozemstvu 'kod angažmana glumaca jako važne i postale su važna promidžbena platforma'. 'To jesu fan pages i jesu neki prozori u naš privatni život, naravno, estetizirani i često lažni', poručila je glumica. Dodala je da je prednost to što može kontrolirati ono što se želi da iziđe i stvaranje vijesti o sebi.

'Tješi me što nisam nastala na društvenim mrežama kao mnoge današnje zvijezde koje su zapravo proizvod te forme medija. Ja sam glumica koja se služi tim medijem kao nekom vrstom fan pagea. Ne znam pomažemo li time ili idemo linijom manjeg otpora. Ali opet, ako si pametan, mogu se tu progurati i neke dobre i kvalitetne stvari', naglasila je.

  • +3
Nataša Janjić Medančić Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL