NJEZINI UZORI

Nina Badrić: Iskrena posveta veličanstvenim ženama

15.11.2016 u 14:16

Bionic
Reading

Osim po dobroj glazbi, Nina će ovogodišnji Retro opatijski festival pamtiti i po druženju s dvjema damama hrvatske glazbene scene koje su svojim glazbenim svjetonazorom bile i ostale njezin uzor te žene vrijedne divljenja i poštovanja

Zapjevati na opatijskoj pozornici u predivnom ambijentu u čast Arsenu Dediću, uz Josipu Lisac, za svakog bi bila posebna privilegija, a proteklog vikenda imala ju je zagrebačka pjevačica Nina Badrić na Retro opatijskom festivalu. Nina nikad nije skrivala svoju naklonost Josipi, dokazao je to i Porin koji joj je jednom posvetila. Ovoga puta na svom Instagram profilu još jednom je iskazala poštovanje glazbenici koja je bila i ostala njezin najveći uzor.

'Večeras imam veliku privilegiju biti gošća veličanstvenoj i jedinstvenoj pravoj THE DIVI Josipi Lisac. Uvijek je bila moj uzor. Ona, Gabi Novak, Tereza Kesovija, Radojka Šverko... istinske legende i prave žene. Jednom sam Josipi čak posvetila i svoju nagradu Porin. Uživam na najjače i učim', napisala je Nina ne zaboravivši zahvaliti i Gabi Novak na nezaboravnom druženju u opatijskoj Kristalnoj dvorani, citirajući Arsena Dedića kojem je glazbena večer bila posvećena.

'Gabi je za mene bila drugačija od svih žena. I danas mi je prelijepa. Ona mi je bila suđena. To nije bio 'Vezuv' eksplozija na prvu. Jednostavno smo osjetili pripadnost jedna prema drugoj. Privilegija je biti u društvu ove iznimne žene u svakom pogledu. Genijalna glazbenica, iznimna, jednostavna i topla osoba. Istinska dama i nezamjenjiva glazbena legenda', poručila je Nina uz koju su na festivalu nastupili i Marko Tolja, Ivana Kindl, Maja Vučić i Maja Posavec.