ĆIRO BLAŽEVIĆ

Najradije bih preskočio 80. rođendan

09.02.2015 u 14:41

Bionic
Reading

Omiljeni hrvatski nogometni trener ususret sutrašnjem jubilarnom slavlju priznao nam je kako se teško miri s godinama i penzijom. Zbog gripe koja ga je prikovala za krevet i druge operacije supruge Nene, neumorni Ćiro ipak vjeruje u bolje dane i nove poslovne angažmane

Netko se rođendanima veseli, netko bi ih rado preskočio, posebno ako se radi o onom osamdesetom. Ovo drugo napravio bi i neumorni hrvatski nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević, jer i na pragu svog devetog desetljeća ne namjerava stati na loptu. Naime, Ćiro će sutra, 10. veljače proslaviti 80. rođendan koji mu zadaje puno briga.

'Nije to zbog rođendana, nego zbog penzije. Govore mi kako je krajnje vrijeme da se počnem odmarati, ali, vjerujte mi, ja to ne znam. Ne mogu se zamisliti u penziji, pa što bih sa sobom? Svi mi na ovom svijetu imamo svoj smisao života, a moj je uvijek bio rad. Kako da sad odjednom mislim drugačije. Ne mogu. I zato bih 80. rođendan najradije zaboravio', objašnjava nam onako u šali Ćiro.

I supruga Nena savjetuje mu da uspori ritam. Druga operacija kralježnice koju je prije četiri dana imala u Zagrebu jako ga je zabrinula, no stvari bi trebale krenuti na bolje. 'Nadam se da je sad gotovo s operacijama i da će Neni biti konačno bolje. Za ostalo ćemo lako, samo neka je zdravlja', kaže Ćiro. Virus gripe prikovao ga je trenutačno za krevet, no nesalomljiv duh ni u bolesti mu ne da mira. Sutra će, kako god bilo, ustati iz kreveta ponajviše, kaže, zbog svojih unuka koji mu pripremaju iznenađenje.
'Vježbaju pjesmicu za svog Pepea, kako me zovu. Uvijek me nečim nasmiju. Zlatna su to djeca', ponosno će djed.