STRAST, LJUBAV, POŽUDA

Najljepše ljubavne priče svih vremena

  • Autor: Željka Crnogaj
  • Zadnja izmjena 09.02.2012 14:44
  • Objavljeno 09.02.2012 u 11:51
John Lennon i Yoko Ono

John Lennon i Yoko Ono

Izvor: Sipa Press / Autor: SIPA press

Jedni su se ženili čak tri puta, drugima je brak trajao 50 godina, a neki su čak napustili kraljevsko prijestolje, i to sve zbog ljubavi. To su samo neke od najljepših ljubavnih priča svih vremena

Osvojila ga Kleopatra
Najpoznatiji par svih vremena, Richard Burton i Elizabeth Taylor, zauzeli su broj jedan na popisu najljepših ljubavnih priča. Sve je započelo 1961. na snimanju filma Kleopatra, u kojem je glavnu ulogu imalaElizabeth Taylor. Iako su oboje bili u braku, on u prvom, a ona čak u četvrtom, brzo su se zaljubili.

Ostale fotografije

Ostale fotografije

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Richard Burton i Elizabeth Taylor

Richard ju je zaprosio samo devet dana nakon njezinog razvoda. U braku su bili deset godina kao najveći holivudski par. Samo 16 mjeseci nakon razvoda svoju su turbulentnu vezu ponovno okrunili brakom, i to u Africi. Iako je sve izgledalo idilično, ni drugi put sreća nije bila na njihovoj strani. Godine 1976. propao im je i drugi brak. Elizabeth Taylor se udavala osam puta za sedmoricu muškaraca i svaki je brak završio razvodom.

Slatkica koja je pala na šarmera

Kada je 14-godišnjoj Lisi Niemi 18-godišnji Patrick Swayze dobacio 'Zdravo slatkice', vjerojatno nije ni pomišljala da će joj on biti ljubav života, već je zakolutala očima. Pet godina kasnije stali su pred oltar i dijelili dobro i zlo. Živjeli su u malom stanu u New Yorku, a zarađivali su plesom.

Ostale fotografije

Ostale fotografije

Izvor: Sipa Press / Autor: press

Patrick i Lisa


Lisa je njihov zajednički 33-godišnji život opisala u knjizi 'Worth Fighting For', gdje opisuje i njegovu borbu s karcinomom gušterače koji mu je dijagnosticiran 2008. godine. 'Morala sam se pomiriti s time da Patricka i naše ljubavi više neće biti', napisala je Lisa. Posljednje riječi koje je u 58. godini života glumac uputio ženi bile su: 'Volim te.'

Vrijedna kraljevskog prijestolja
Edward VIII bio je na čelu najpoznatije kraljevske monarhije na svijetu, no sve se to promijenilo kada je u njegov život ušla zgodna Wallis Simpson. U prosincu 1936. britanski kralj napustio je svoje prijestolje da bi se mogao oženiti tom Amerikankom.

Ostale fotografije

Ostale fotografije

Izvor: Sipa Press / Autor: Sipa

Edward i Wallis na vjenčanju


Edward se obratio svojem narodu iz dvorca u Windsoru, što je bilo prvo radijsko obraćanje nekog kralja u povijesti. Iako je ta priča u Britaniji prouzročila duboku ustavnu krizu, Eduard i Wallis sklopili su brak 1937. godine na privatnoj ceremoniji kojoj članovi kraljevske porodice, na zahtjev kralja Georgea VI, nisu prisustvovali. Mnogo je redaka napisano o toj ljubavi, a temom kontroverznog braka bavi se i Madonna u novom filmu u kojem je preuzela redateljsku palicu.

Tajna ljubav
Katharine Hepburn i Spencer Tracy zaljubili su se iza kulisa snimajući film 'Žena godine', počevši ono što će postati jedna od najpoznatijih filmskih romansi, iako je Tracy bio oženjen. Postali su jedan od najprepoznatljivijih holivudskih parova i na filmu i općenito. Navodno su bili najseksipilniji kada bi se najviše svađali. Većinom bi u njihovim zajedničkim filmovima najviše iskrilo kad su pokušavali naći ravnotežu snage.

Ostale fotografije

Ostale fotografije

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Katharine Hepburn i Spencer Tracy


Zajedno su se pojavili u devet filmova. Par je vješto skrivao svoju vezu od javnosti koristeći stražnje ulaze u studija i hotele, izbjegavajući novinare. Hepburn i Tracy bili su par za desetljeća, ali nisu živjeli zajedno sve do zadnjih Tracyjevih godina. I tada su živjeli u odvojenim kućama. Tracy, katolik, bio je oženjen s Louise Treadwell od 1923. i nikada se nije formalno razveo.

Prije Tracyja, Hepburn je imala nekoliko veza s holivudskim redateljima i poznatim osobama, kao što su Leland Hayward i Howard Hughes. Tracy joj je, međutim, bio jedina prava ljubav. Hepburn je uzela pet godina pauze nakon filma 'Dugo putovanje u noć' da bi se brinula za Tracyja kojemu se zdravlje sve više pogoršavalo. Iz poštovanja prema Tracyjevoj obitelji, Hepburn nije bila na sprovodu.

Nesretan završetak

Roman Polanski i Sharon Tate upoznali su se malo prije snimanja 'Bala vampira', a početkom 1968. vjenčali su se u Londonu. U svojoj autobiografiji Polanski opisuje svoje kratko vrijeme s Tate kao najbolje godine svojeg života.

Ostale fotografije

Ostale fotografije

Izvor: Sipa Press / Autor: Sipa

Roman i Sharon

U kolovozu 1969. godine Tate, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće, brutalno je ubijena, a počinitelji su bili članovi sekte Charlesa Mansona, koji su ušli u redateljev dom u Cielo Driveu u Hollywoodu da bi 'ubili sve živo'. Prijašnji stanar Terry Melcher razbjesnio je Charlesa Mansona jer je odbio pustiti njegovu glazbu. Terry Melcher i njegova djevojka u to vrijeme živjeli su u Cielo Driveu, ali su se preselili u veljači 1969. U ožujku 1969. uselili su se redatelj Roman Polanski i njegova trudna žena Sharon Tate. Polanski je u vrijeme ubojstava bio u Engleskoj te se odmah vratio u Los Angeles, gdje ga je ispitivala policija. Kako nije bilo osumnjičenika, policija je provjeravala prošlost Polanskog i Tate da bi otkrila motiv. Nakon nekoliko mjeseci Manson i počinitelji su uhićeni. Poslije je rekao da je poklonio sve svoje stvari koje su ga podsjećale na Sharon Tate i da najviše žali što nije bio u kući s njom u noći ubojstva.

                                                       'Kriva' za raspad Beatlesa, a sve joj je ostavio

Ostale fotografije

Ostale fotografije

Izvor: Sipa Press / Autor: SIPA press

John Lennon i Yoko Ono

Pjevač i gitarist najpopularnije glazbene grupe 20. stoljeća, Beatlesa, John Lennon i japanska umjetnica Yoko Onoupoznali su se na izložbi u jednoj od londonskih galerija i započelivezu. Ubrzo se rastao od Cynthije i vjenčao s Yoko 20. ožujka 1969. naGibraltaru. Svoj medeni mjesec proveli su u Amsterdamu. Ona je postalacentar njegova života i sve više vremena želio je provesti s njom. Nakon1970. godine napustio je Beatlese i krenuo u solo karijeru koja je isto takobila uspješna. No odlučio jenapraviti to sa svojom ženom ili srodnom dušom, koju su mnogi smatralikrivom za raspad Beatlesa. John i Yoko Ono snimili su tri albuma: 'JohnLennon/Plastic', 'Ono Band' i 'Imagine'.

Iza 40-godišnjeg glazbenika, kojeg je u prosincu 1980. pred njegovimstanom u New Yorku s četiri hica u leđa ubio Mark David Chapman, ostalaje golema glazbena ostavština. Yoko Ono profitirala je najviše jer jojje ostavio sve što je imao. Sin Sean ovisi o dobroj majčinojvolji, dok Lennonov sin iz prvog braka, Julian, oporukom nije dobiogotovo ništa te je 2007. za nepoznat iznos prodao neke radove svog oca.

Otac ga se odrekao zbog 'raspuštenice'

Ostale fotografije

Ostale fotografije

Izvor: Sipa Press / Autor: Sipa

Salvador Dali i Gala


Kada je španjolski slikar Salvador Dali upoznao fatalnu Galu, ona je bila u braku s Paulom Eluardom. Ruska imigrantica rođena kao Elena Ivanovna Dijakovna, 11 godina starija od Dalija, bila je utjelovljenje njegovog dječačkog sna. Godine 1929. otvorena mu je i prva izložba u Parizu, no on joj nije prisustvovao. Dva dana prije izložbe pobjegao je s Galom. Otac ga se već prije odrekao zbog te, kako ju je zvao, raspuštenice, s kojom se Dali vjenčao 1934, a 14 godina kasnije ponovo su se vjenčali, ovaj put prema katoličkom obredu, da bi udovoljili zakonima Francove Španjolske.


50 godina vjernosti

Paul Newman i Joanne Woodward upoznali su se 1953. dok su oboje radili na brodvejskoj produkciji Piknika. Godine 1957. zajedno su snimili film 'Dugo, toplo ljeto'. Ubrzo nakon toga Paul se razveo od svoje prve žene Jackie Witte s kojom je bio u braku 11 godina. Zahvaljujući svojoj slavi, karizmi i muževnosti, Paul je mogao imati ženu koju je poželio, no ipak je odlučio 50 godina vjernosti pokloniti svojoj Joanne.

Ostale fotografije

Ostale fotografije

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: BIGPICTURESPHOTO.COM

Paul Newman i Joanne Woodward


U siječnju 2008. proslavili su zlatni pir, vrhunac braka koji je malo koji holivudski par dočekao. 'Joanne mi je uvijek bila bezuvjetna potpora u svim mojim izborima i pokušajima, a to uključuje i moje automobilske utrke, koje ne podnosi. Za mene je to prava ljubav', ispričao je Paul. Joanne je svojevremeno izjavila da se seksepil i ljepota s vremenom istroše, ali da je biti vjenčan za čovjeka koji te nasmijava svaki dan prava poslastica.

Heroin jači od ljubavi

Sid Vicious i Nancy Spungen upoznali su se 1977. Sex Pistolsi bili su na vrhuncu karijere kada je ta problematična djevojka stigla u London. Tamo se bavila prostitucijom, a ubrzo je upoznala i dečke iz Sex Pistolsa i bacila oko na Sida koji se u nju bolesno zaljubio. Ubrzo nakon što su se upoznali počeli su živjeti zajedno i postali ovisni jedno o drugome. Međutim, prevelika konzumacija heroina vodila ih je u propast.
Pistolsi su 1978. krenuli na američku turneju, a Nancy je ostala u Londonu, što je Sid teško podnosio. Ponašao se neuračunljivo, katkad danima nije ništa jeo, pio je goleme količine alkohola i drogirao se bez prestanka. Johnny Rotten više nije mogao trpjeti Sidovo ponašanje, što je bio početak kraja Sex Pistolsa.

Ostale fotografije

Ostale fotografije

Izvor: Sipa Press / Autor: Sipa

Sid i Nancy

Sid je s Nancy počeo živjeti u New Yorku, u hotelu Chelsea. 12. listopada 1978. godine policija je pronašla Nancy u hotelskoj sobi, sklupčanu ispod umivaonika, u lokvi krvi, mrtvu. Uzrok smrti bio je ubod lovačkim nožem u donji dio trbuha. Sid je ležao na krevetu, u narkomanskom bunilu, i nije bio sposoban ispričati što se dogodilo. Policija ga je uhitila sumnjajući da je počinio ubojstvo, a zatim ga pustila uz jamčevinu od 50 tisuća dolara. Desetak dana nakon ubojstva Sid je pokušao počiniti samoubojstvo. Nožem je rezderao ruku i vrištao: 'Želim biti s Nancy! Želim da me ostave na miru!' No spašen je i poslan u kliniku za odvikavanje od droge. Nakon izlaska iz klinike Sid je obilazio tulume svojih njujorških prijatelja i drogirao se. U noći 1. veljače 1979. ubrizgao je svoju posljednju dozu heroina. Iduće jutro majka ga je pronašla mrtvog, a nekoliko dana nakon toga potajno se popela preko zida gradskog groblja u Philadelphiji i, protivno željama obitelji Spungen, prosula sinov pepeo preko groba njegove ljubljene Nancy. Jer ona nikad nije sumnjala u to da je on volio tu djevojku. Novinarima je pokazala izlizani komad papira na kojem je Sid napisao  pjesmu naslovljenu 'Nancy'.
'Ti si bila moja mala djevojčica
I ja sam znao sve tvoje strahove
Takva je radost držati te u rukama
I poljupcima brisati tvoje suze
Ali tebe više nema
Ostala je samo bol
Više ništa ne mogu učiniti
I ne želim živjeti ovaj život
Ako ga ne mogu živjeti s tobom.'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi