EUROPSKA ZVIJEZDA ELEKTRONSKE GLAZBE

Dapayk Solo dolazi u Zagreb

15.01.2013 u 09:04

Bionic
Reading

Niklas Worgt, njemački je glazbenik i producent sa dugogodišnjom karijerom, najpoznatiji pod aliasom Dapayk iza sebe ima sedam albuma, preko 50 singlova i više od 70 remixeva za razne glazbenike i producente, nastupa u klubu Aquarius u četvrtak 24.1.

Niklas Worgt – Dapayk, glazbu također stvara i izdaje pod aliasom Marek Bois, Dredl Kibosh, Frauds In White, Geheimtipp, Kokoschka, Sonstware, Wooling te kao dio minimal pop duo projekta Dapayk & Padberg koji je 2003. godine pokrenuo zajedno sa suprugom Evom Padberg.

Sa sedam LP izdanja i preko 50 singleova, Niklas Worgt alias Dapayk trenutno je jedan od glavnih protagonista u svijetu elektronske glazbe. Kao producent radio je na izdanjima Monike Krause, Marcela Knopfa i duo projetka Kleinschmager Audio, a autor je i preko 70 remikseva za razne glazbenike i producente.

Njegova se glazba kreće između žanrova kao što su house, techno, electro, glitch i minimal dok on sam svoju glazbu opisuje pojmom 'frickling'. Zbog tog zvuka postaje jedan od najcjenjenijih europskih producenata i DJ-eva što dokazuju njegova brojna gostovanja u poznatim klubovima i na festivalima diljem svijeta, a njegovi se Live setovi mogu opisati kao eklektični spoj melodičnog minimala i groove electra.

Premijerni DAPAYK SOLO Live nastup organiziraju Lynx Lynx Music i never2much.info, glazbeno kulturni web portal koji ovom prilikom slavi 10 godina svog postojanja.