JEDNOSTAVNI KORACI

[VIDEO] Kako smršavjeti bez previše odricanja

21.10.2020 u 16:03

Bionic
Reading

Bez da ulazimo u razne uzroke viška kilograma, donosimo nekoliko korisnih savjeta za mršavljenje

Mnogi ljudi misle da je dobro preskakati obroke ako žele smršavjeti, no među mnogim preporukama stručnjaka je i ona da nema razloga preskakati doručak. Taj je obrok prilično važan za energiju neophodnu tijekom dana. Drugi cilj zdravog doručka je i poništiti osjećaj gladi prije ručka.

Dobro je i stvoriti uredne navike vezane uz vrijeme obroka. Ako jedete svaki dan u isto vrijeme, povećat ćete potrošnju kalorija i izbjeći sitne međuobroke.

No, važno je imati uravnoteženu prehranu. Idealno je jesti obroke normalnih veličina koji se sastoje od cijele lepeze namirnica. Posebno važni su voće i povrće jer uglavnom imaju nisku razinu kalorija i masnoće, a sadrže vlakna koja dugo održavaju osjećaj sitosti.

Zgodna ideja je koristiti manje tanjure kako bi smanjili količinu hrane koju namjeravate pojesti. Želucu uglavnom treba oko 20 minuta da bi javio mozgu da je pun zbog čega često jedemo više nego bismo trebali.

Važno je i piti puno vode jer to održava osjećaj sitosti i sprječava dehidraciju zbog koje često počnemo osjećati glad. Svakako valja smanjiti konzumaciju gaziranih pića i alkohola.

Ako želite smršavjeti, trebali biste u životni stil uvesti neku fizičku aktivnost. Osim što će vam to pomoći sa skidanjem viška kilograma, imat ćete i neke pozitivne zdravstvene posljedice.

Kad kupujete namirnice, prednost bi uvijek trebala imati svježa hrana, no kad su u pitanju drugi proizvodi važno je čitati sastojke i kalorije na naljepnici.

Pametno je i unaprijed planirati što ćete jesti. Tako ćete znati i koliko jedete, kao i koliko ste pretjerali ako se povremeno počastite. Kako biste odoljeli potrebi za hranom koja deblja, jednostavno je nemojte kupovati. Ne možete pojesti ono što nemate kod kuće.

No, s druge strane, nemojte se u potpunosti zakidati za ono što volite, bez obzira deblja li ili ne. Važno je samo biti umjeren.