VITAMINSKA BOMBA

Briga za zdravlje nikad nije bila važnija: Nabildajte imunitet ovim ukusnim napitkom

19.10.2020 u 09:40

Bionic
Reading

S obzirom na globalnu pandemiju koronavirusa, koja se nažalost sve više zahuktava, te nadolazeću sezonu gripe, nikad nije bila važnija zdrava i izbalansirana prehrana kojom ćemo unijeti visokovrijedne nutrijente kako bismo pripremili imunološki sustav za borbu s virusima

Smoothieji su odličan način za unos vitamina u organizam, pa zašto ne biste isprobali ukusan napitak koji će se sigurno svidjeti i vašim najmlađim ukućanima.

Od prirodnih pojačivača imuniteta dobro je poznato to kako su na prvom mjestu agrumi (grejp, naranče, mandarine, limuni, klementine), koji su vrlo bogati vitaminom C te su ključni u borbi protiv raznih infekcija.

Kako ga naše tijelo ne proizvodi i ima vrlo ograničenu sposobnost skladištenja, vitamin C treba osiguravati svakodnevnom prehranom.

Stoga isprobajte osvježavajući i vitaminima bogat napitak koji sadrži mrkvu, jabuku i naranču, namirnice pune hranjivih tvari koje će vam dati toliko potrebnu energiju ujutro ili tijekom dana.

Potrebno je:

  • ½ oguljene naranče
  • 2 mrkve srednje veličine (oprane, oguljene i nasjeckane na manje komade)
  • šalica vode
  • jabuka (oguljena, s izvađenom jezgrom i narezana na manje kocke)
  • malo leda (po želji)
  • malo peršina

Priprema: Sve sastojke stavite u blender, uključite i ostavite da se miksaju toliko dugo dok ne dobijete napitak ravnomjerne konzistencije, natočite i popijte odmah jer je vitamin C nestabilan u kontaktu sa zrakom. I u slast!