SRETNE GODINE

U kojoj dobi žene počinju živjeti punim plućima?

14.03.2013 u 10:00

Bionic
Reading

Pedesete su možda najbolje godine u životu žene. U toj dobi one uživaju u odnosima, seksu, tjelovježbi i brojnim drugim zabavnim aktivnostima

Mnoge žene boje se starenja, ali za to doista nema razloga. Kako pokazuje najnovije istraživanje, istinski ispunjen život počinje im u pedesetima. Naime većina ispitanica u istraživanju istaknula je da se s godinama osjeća sve bolje i bolje.

Mnoge žene u pedesetima primijetile su poboljšanje u svojem seksualnom životu i ljubavnim vezama, ali i općenito su primijetile da se bolje osjećaju. Istraživanje u kojemu je sudjelovalo 1500 žena u dobi od 20 do 65 godina pokazuje da su žene u pedesetima sretnije, živahnije i pustolovnije nego ikada prije u svojemu životu.

Kako su istaknule ispitanice u pedesetima, nikada se prije nisu osjećale tako dobro u svojoj koži. Žene te dobi, pokazuje istraživanje, seksaju se najmanje jednom tjedno, a priznaju i da uživaju u seksu kao nikad prije. Zanimljivo je i da single žene u pedesetima koriste internet da bi pronašle partnera. One koje su u vezama kažu da imaju sretnije i ispunjenije odnose nego u ranijoj životnoj dobi.

Većina ispitanica u pedesetima zamjera društvu koje smatra da su ostarjele. 'Nekada je to možda tako bilo, ali vremena su se promijenila. Niti se osjećamo staro, niti smo stare. Živimo život punim plućima i bolje nam je nego prije', poručila je jedna od ispitanica u istraživanju koje je provela tvrtka Playtex.