za nadolazeće vruće dane

Slastičarnica Orijent omiljena je destinacija s premium i klasičnim okusima najslađeg ljetnog deserta

08.06.2022 u 15:24

  • +7

Slastičarnica Orijent

Izvor: Promo fotografije / Autor: Luka Cerovina

Bionic
Reading

Popularna ledena slastica i dobro poznata zagrebačka slastičarnica dobitna su kombinacija za nadolazeće vruće dane

Svako godišnje doba im svoje čari kojima nas svake godine ponovno osvoji, pogotovo kada je riječ o slasticama. Jesen je poznata po veličanstvenoj piti od jabuka i bundevama, zima po najukusnijim božićnim kiflicama, proljeće po voćnim kolačima, dok se ljeto ističe ledenim desertom uz koji se lakše podnose visoke temperature. Riječ je naravno o sladoledu, omiljenoj slastici u kojoj su uživali vladari još u dalekoj povijesti. Moderno doba donijelo nam je raznoliku ponudu popularnog deserta, a slastičarnice diljem Lijepe naše svake nove sezone u svoje ponude uvode originalne okuse.

Jedna od takvih je i zagrebačka destinacija na kojoj se već desetljećima može uživati u božanstvenim desertima, napravljenim po domaćoj recepturi od pomno odabranih namirnica, slastičarnica Orijent. Vrijedne ruke slastičara iz dana u dan ulažu trud kako bi domaći i strani gosti uživali bez premca. Budući da su gradskim ulicama zavladale prave ljetne temperature, omiljena zagrebačka lokacija u svoju je ponudu ponovno uvrstila sladolede.

Posude smještene u hladnjaku za sladoled šarenim i primamljivim bojama mame radoznale prolaznike te ih pozivaju da se prepuste okusima bogatih osvježavajućih krema. Vanilija, čokolada i lješnjak bezvremenski su okusi za one koji su vjerni klasicima, dok je jagoda omiljena među djecom iz razloga što se pravi od pasiranih svježih voćaka. Kreativnost i eksperimentiranje s novim dodacima omogućila im je da su na dobrom glasu, ali i među najposjećenijim slastičarnicama u metropoli.

S obzirom na to da često spajaju nespojive okuse, ove godine su ponovno odlučili počastiti sve zaljubljenike u sladoled nečim drugačijim. Vlastita kuhana baza bez dodatka praškova i gotovih smjesa danas je rijetkost za pronaći te upravo to čini njihovu kremu unikatnom. Posebno interesantni su premium okusi, napravljeni od originalne recepture ujedinjeni u kremastu teksturu na bazi jaja. 9. simfonija spaja slatko-kiselkasti crveni i crni ribiz, čokoladu od naranče i ukusne graham kekse u umjetničko djelo, nazvano po Beethovenovoj skladbi. Naranča, borovnica i orašasti pistacije satkani su u savršenu teksturu nazvanu Pistachio Gentleman. Tu su i Coffe Toffee koji sladokuscima pruža uživanje u okusima kave, čokolade i slanog karamela, Red Velvet napravljen od mlade cikle s dodatkom nezaobilazne čokolade i začina kardamona, te Fred & Ginger, spoj kandirane naranče, pikantnog đumbira i osvježavajuće naranče, čiji spoj okusa donosi pravo osvježenje.

Dostupni na adresama Maksimirska 34 i Petrinjska 2, vjerujemo kako će i ovoga ljeta izmamiti osmijehe na brojna lica te osvježiti svakoga tko se odluči za ovaj veličanstven desert.