VRIJEDI POSJETITI

Ovo je najbolji grad za ljubitelje hrane; ima više od 1600 restorana, a turista baš i ne

15.05.2024 u 09:29

Bionic
Reading

Nema boljeg načina da se doživi duh neke zemlje nego kroz gastro ponudu tako da posjetitelji mogu uživati u njoj bez onih zamornih turističkih gužvi koje često umanjuju ugodna iskustva

Prilikom odlaska na put, mnogi turisti vole učiti o lokalnoj kulturi kušanjem autentičnih tradicionalnih jela.

Online servis za učenje jezika Italki otkrio je koje su to najbolje europske destinacije za ljubitelje hrane za koje većina turista ne zna, a među prvih 10 našao se i naš turistički biser - Opatija!

U istraživanju koje je proveo Italki, prema broju restorana i njihovih jelovnika u svakom gradu, najbolji skriveni dragulj u Europi za sladokusce je Valletta.

Najbolje europsko odredište za ljubitelje hrane ima više od 1600 restorana, no turističkih gužvi baš i nema. Glavni grad Malte blagoslovljen je ugodnim vremenom i divnim pogledom na more. Međutim također ima impresivnih 1608 restorana, od kojih gotovo njih 1300 ima četiri ili više zvjezdica.

Iker Uriarte, voditelj marketinga za servis Italki Europe, primijetio je da, bez obzira o kojoj destinaciji je riječ, razgovor s lokalnim stanovništvom može pomoći u pronalaženju najbolje gastro ponude koja možda nije toliko turistički razvikana.

'Prije nego nekamo otputujete, odvojite malo vremena da biste se upoznali s kulturom i poviješću destinacije. Učenje o tim aspektima može unaprijediti vaše iskustvo putovanja i pomoći vam da bolje razumijete to mjesto. A kada treba istinski uroniti u kulturu grada, nema boljeg vodiča za to od lokalnih stanovnika jer oni poznaju svaki njegov kutak', dodao je Uriarte.

Italki je također preporučio Vallettu za ljubitelje vegetarijanske hrane jer ima 744 restorana specijalizirana za jela bez mesa.

Još jedno odredište koje se preporučuje za gastro uživanje bez gužve na odmoru u Europi je Sintra, miran gradić u zapadnom Portugalu. Udaljena samo 40 minuta vožnje od glavnog grada Lisabona, u Sintri se nalazi 1928 restorana, od kojih su 333 usredotočena na vegetarijansku hranu, primijetio je Italki. Nadalje, 1215 restorana u gradu ima četiri ili više zvjezdica, a njih 11 i Michelinove zvjezdice, što ih čini savršenim mjestom za nezaboravan obrok.

Na trećem mjestu smjestila se naša omiljena primorska destinacija - Opatija.

10 skrivenih europskih destinacija za gurmane (bodovi do 10):

1. Valletta, Malta - 10

2. Sintra, Portugal - 2,51

3. Opatija, Hrvatska - 2,15

4. Delft, Nizozemska - 2,05

5. Kotor, Crna Gora - 1,68

6. Bruges, Belgija - 1,42

7. Bath, Ujedinjeno Kraljevstvo - 1,26

8. Ronda, Španjolska - 1,21

9. San Sebastian, Španjolska - 1,19

10. Matera, Italija - 1,17