SLATKO NA TANJURU

Niskokalorična torta nezaboravnog okusa u kojoj ćete uživati bez grižnje savjesti

  • Autor: I. B. T.
  • Zadnja izmjena 18.02.2021 15:16
  • Objavljeno 18.02.2021 u 12:53
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Sergii Koval / Alamy / Alamy / Profimedia

Da biste uživali u slatkom, ne morate poslije imati grižnju savjesti. Postoji pregršt zdravih deserata koji će zadovoljiti vašu želju, a koji su istovremeno niskokalorični, tako da ne morate brojati svaki zalogaj. Danas vam donosimo recept za sirovu tortu s kremom od grčkog jogurta i šumskog voća, u kojoj ćete moći bezbrižno uživati, a plus je i to što se ne peče te je vrlo jednostavna za pripremu

Sastojci

  • 200 g keksa
  • 100 g maslaca
  • 2 banane
  • 500 g grčkog jogurta
  • 70 g šećera u prahu
  • 20 g želatine
  • 100 ml tople vode
  • 100 g liofiliziranih malina + za ukrašavanje
  • 100 g crnog ribizla

Priprema

1. Kekse usitnite u električnoj sjeckalici ili blenderu. Prebacite ih u posudu i umiješajte maslac.

2. Kekse utisnite na dno kalupa promjera 20 centimetara.

3. Sada pripremite kremu. U grčki jogurt umiješajte šećer u prahu i bobičasto voće. Zatim dodajte želatinu koju ste promiješali s toplom vodom. Sve promiješajte.

4. Banane narežite na ploške i poredajte ih na biskvit od keksa, a potom sve prelijte kremom.

5. Kremu zagladite nožem pa tortu pustite da se hladi tri sata u hladnjaku. Prije posluživanja ukrasite liofiliziranim malinama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!