MORATE IH PROBATI
Donosimo vam recept za mekane japanske palačinke koje su preplavile Instagram

Izvor: Profimedia / Autor: Nina Firsova / Alamy / Alamy / Profimedia
I zaista izgledaju toliko primamljivo da im je nemoguće odoljeti, a pogotovo ako im dodate neki fini preljev i malo bobičastog voća. Možete ih pripremiti u tavi uz pomoć metalnih kalupa ili u okruglim keramičkim kalupima za souffle, no ima i domišljatih pojedinaca koji su u nedostatku alata okrugle kalupe izradili od običnog tvrđeg papira.
-
JELO BEZ PUNO MUKE
Ukusan i brz ručak kad ste u stisci s vremenom: Donosimo recept za zapečenu tjesteninu koju će voljeti cijela obitelj
-
11
ČISTA LJUBAV NA TANJURU
Jede vam se nešto slatko? Isprobajte valentinovsku tortu Karmele Vukov Colić
-
TIKTOK HIT
Jednostavnije ne može: Recept za tjesteninu s feta sirom i rajčicama za prste polizati
U Japanu su ove palačinke omiljen doručak, a gradovi poput Tokija prepuni su trgovina i restorana koje prodaju ovu ukusnu poslasticu. No, to ne znači da ih ne možete sami pripremiti u svojoj kuhinji. U nastavku teksta čeka vas detaljan recept.
Japanske palačinke
Sastojci
- 150 g brašna
- ½ žličice praška za pecivo
- 2 žlice šećera u prahu
- 2 jaja
- 1 žlica ulja
- 180 ml mlijeka
- malo ekstrakta vanilije
- Ulje u spreju za kuhanje
Za dekoraciju:
- javorov sirup
- šećer u prahu
- sladoled
- bobičasto voće
Priprema
1. Prosijte brašno i prašak za pecivo u posudu i dodajte šećer. U sredini napravite zdenac i dodajte jaja i ulje. Umiješajte to u brašno, a zatim postupno dodajte mlijeko i pjenjačom tucite smjesu. Umiješajte vaniliju. Tijesto je najbolje koristiti odmah.
2. Stavite tavu na laganu vatru i u nju položite dva metalna ili papirnata kalupa (visoka oko 3,5 cm). Lagano poprskajte tavu uljem, kao i unutrašnjost prstenova. Napunite ih smjesom za palačinke (najviše 3/4), a zatim poklopite tavu poklopcem i palačinke pecite oko 10 minuta na laganoj vatri.
3. Gornji sloj palačinke trebao bi biti prekriven malim mjehurićima, a rubovi izgledati ruho. Pažljivo okrenite palačinke. To možete učiniti tako da svaku palačinku zajedno s kalupom prevrnete na poklopac, a zatim je ponovno položite na tavu. Pecite još 1-2 minute. Držite ih na toplom dok ne potrošite svu smjesu. Palačinke posipajte šećerom u prahu i prelijte javorovim sirupom te poslužite sa sladoledom i bobičastim voćem.
U slast!

Izvor: Profimedia / Autor: Nina Firsova / Alamy / Alamy / Profimedia
- hrana
- recept
- namirnice
- RECEPTI
- slastice
- kuhanje
- gastro
- slatko
- palačinke
- desert
- pečenje
- tportalova slatka kuharica
- slatka jela
- japanske palačinke


Detektori ispravnosti novčanica
NOVO!Postoji nekoliko načina za prepoznati krivotvorene novčanice eura, no samo je jedan 100% točan!
KUPI SADA

iPhone 13
Već od 76,25 €/mj.Prekrasan i izdržljiv dizajn s nevjerojatnim trajanjem baterije.
KUPI SADA

iPhone 14
12 rata beskamatnoPrekrasan i izdržljiv dizajn s nevjerojatnim trajanjem baterije.
KUPI SADA

OPPO Reno 7 Lite 5G
Besplatna dostava8GB, 128GB, Android 11, 6.43", AMOLED.
KUPI SADA

HP 255 G8
AMD RyzenTMAMD RyzenTM 3 5300U, 8GB, 256GB SSD, Radeon Graphics, 15.6" LED FHD, Windows 11.
KUPI SADA

SSD SAMSUNG T7
12 rata beskamatno1TB, 1050 MB/s, USB-C, V-Nand
KUPI SADA