JELO BEZ PUNO MUKE
Ukusan i brz ručak kad ste u stisci s vremenom: Donosimo recept za zapečenu tjesteninu koju će voljeti cijela obitelj

Izvor: Profimedia / Autor: Fudio / Alamy / Alamy / Profimedia
Sastojci
- 1 glavica luka
- 600 g pilećih prsa
- 2 paprike
- 1 žlica pasirane rajčice
- 2 češnja češnjaka
- 50 ml maslinovog ulja
- 500 g tjestenine
- 300 g sira
- 1 žličica slatke paprike
- 1 žličica kima
- 1 žličica origana
- 10 g peršina
- 1 žličica soli
- 1 žličica papra
Za bešamel:
- 1 l mlijeka
- 100 g maslaca
- 100 g brašna
- 1 žličica muškatnog oraščića u prahu
Priprema
1. Skuhajte tjesteninu u vreloj i slanoj vodi. To mogu biti penne, pužići ili neka druga vrsta tjestenine.
2. Na nauljenoj tavi popržite sitno sjeckani luk i češnjak. Dodajte na komadiće narezanu papriku, a nakon nekoliko minuta i komadiće piletine, kim, origano, slatku papriku, papar, sol i pasiranu rajčicu. Promiješajte, podlijte maslinovim uljem, poklopite i pustite da se dinsta 10-ak minuta.
3. U umak dodajte tjesteninu i sve dobro promiješajte. Polovicu tjestenine prebacite u vatrostalnu posudu veličine 32 x 22 centimetara.
4. U loncu otopite maslac pa dodajte brašno i mlijeko u dva navrata. Miješajte dok se bešamel ne zgusne i na kraju ubacite muškatni oraščić u prahu.
5. Polovicom bešamela prelijte tjesteninu s povrćem i piletinom te po vrhu naribajte sir.
6. Dodajte ostatak tjestenine te prelijte preostalim bešamelom i ponovno naribajte sir.
7. Tjesteninu pecite u pećnici zagrijanoj na 190 °C 25 minuta.
U slast!
- hrana
- recept
- RECEPTI
- kuhanje
- gastro
- ručak
- tjestenina
- pečenje
- jela
- tportalova slana kuharica
- slana jela
- zapečena tjestenina