JELO BEZ PUNO MUKE

Ukusan i brz ručak kad ste u stisci s vremenom: Donosimo recept za zapečenu tjesteninu koju će voljeti cijela obitelj

15.02.2021 u 14:50

Bionic
Reading

Iako se trudite svojim ukućanima osigurati uravnoteženu prehranu, svi vrlo dobro znamo da postoje dani kad je jednostavno nemoguće provoditi sate uz štednjak. U takvim situacijama spas su brzi recepti koji će količinski, ali i ukusom zadovoljiti potrebe cijele obitelji. Naš današnji prijedlog za ručak je jednostavna, brza i ukusna zapečena tjestenina s piletinom koja vam neće oduzeti previše vremena, a kojoj će se zasigurno razveseliti i veliki i mali

Sastojci

  • 1 glavica luka
  • 600 g pilećih prsa
  • 2 paprike
  • 1 žlica pasirane rajčice
  • 2 češnja češnjaka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 500 g tjestenine
  • 300 g sira
  • 1 žličica slatke paprike
  • 1 žličica kima
  • 1 žličica origana
  • 10 g peršina
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica papra

Za bešamel:

  • 1 l mlijeka
  • 100 g maslaca
  • 100 g brašna
  • 1 žličica muškatnog oraščića u prahu

Priprema

1. Skuhajte tjesteninu u vreloj i slanoj vodi. To mogu biti penne, pužići ili neka druga vrsta tjestenine.

2. Na nauljenoj tavi popržite sitno sjeckani luk i češnjak. Dodajte na komadiće narezanu papriku, a nakon nekoliko minuta i komadiće piletine, kim, origano, slatku papriku, papar, sol i pasiranu rajčicu. Promiješajte, podlijte maslinovim uljem, poklopite i pustite da se dinsta 10-ak minuta.

3. U umak dodajte tjesteninu i sve dobro promiješajte. Polovicu tjestenine prebacite u vatrostalnu posudu veličine 32 x 22 centimetara.

4. U loncu otopite maslac pa dodajte brašno i mlijeko u dva navrata. Miješajte dok se bešamel ne zgusne i na kraju ubacite muškatni oraščić u prahu.

5. Polovicom bešamela prelijte tjesteninu s povrćem i piletinom te po vrhu naribajte sir.

6. Dodajte ostatak tjestenine te prelijte preostalim bešamelom i ponovno naribajte sir.

7. Tjesteninu pecite u pećnici zagrijanoj na 190 °C 25 minuta.

U slast!