KORISTITE LI GA VI?

Nevena Rendeli otkrila svoj recept za bolonjez; a jedan sastojak posebno je iznenadio pratitelje

25.08.2022 u 18:52

Bionic
Reading

Bivša voditeljica i novinarka Nevena Rendeli odlučila je svima otkriti kako ona i suprug Mak Vejzović spremaju bolonjez umak. Pritom je jedan sastojak zbunio i iznenadio neke njezine pratitelje, a onda je Nevena objasnila zašto ga uvijek dodaje u to jelo

Umak bolonjez može se raditi na sto načina, a svatko ima svoju verziju ovog popularnog talijanskog jela koje se izvorno naziva ragu. Sada je svoj način pripreme otkrila Nevena Rendeli Vejzović, koja je uz simpatičan video s ovogodišnjeg odmora na Korčuli pokazala kako zapravo i izgleda njezina priprema ručka.

Dok njezine tri vesele djevojčice nestrpljivo čekaju omiljeni ručak, Nevena i suprug Mak Vejzović pripremaju bolonjez i to ovako:

'Evo našeg recepta:

Na zagrijano maslinovo ulje ide mrkva, celer i luk (soffritto). To se pirja 5-10 min na laganoj vatri i dodaje se malo soli. Nakon toga dodaje se mljeveno juneće meso i dolije se 1 dcl crnog vina ( može i bevanda). Kada vino ispari dodaje se voda, a zatim i 1 dcl mlijeka. Čeka se da ispari. Nakon toga domaći pelat i stalno dodajemo vodu po potrebi. Od začina idu dva lovorova lista i talijanska mješavina začina. Što se duže kuha to će bolonjez biti moćniji! Nakon cca sat i pol (skraćena verzija jer moglo bi i tri sata) stavimo kuhati paštu, kod nas moraju biti pužići jer cure tako vole. Kad je tijesto pri kraju u bolonjez se dodaje i šalica vode u kojoj se kuhala pašta. Zatim pomiješamo paštu i bolonjez i sve to zajedno kuhamo još minutu. Na kraju naribamo parmezan ili pecorino! Buon apetit! '.

U komentarima su se brzo javile poneke zbunjene pratiteljice koje su upitale zašto koristi mlijeko te kazale da ga same nikada nisu dodavale.

Nevena im je pojasnila da mlijeko dodatno omekša meso te daje na gustoći samom umaku.

Sugestija jedne pratiteljice je bila da slobodno izostavi mlijeko te da vino dodatno otvrdne meso, te predložila tikvice kao dodatak. Međutim Nevena je brzo ustvrdila da bez vina to nije to.