omiljeno voće
Na kuhinjskom pultu ili u hladnjaku - gdje je najbolje držati banane?

Banane je najbolje staviti u hladnjak kada sazriju
Izvor: Profimedia / Autor: - / Wavebreak / Profimedia
Jednostavno rečeno, banane biste trebali staviti u hladnjak tek nakon što dozriju onoliko koliko želite. Prema riječima stručnjaka, banane se mogu čuvati na kuhinjskom pultu dok ne sazriju, a zatim se mogu čuvati u hladnjaku još najmanje dva dana ili dok im kora ne pocrni.
-
al dente bez greške
Zaboravite na prekuhanu tjesteninu, ovaj ultimativni vodič otkriva sve trikove savršeno pripremljene tjestenine
-
dobro je znati
Je li sigurno jesti proklijali krumpir i na što ukazuje njegova zelena boja?
-
mali trikovi
Nakon ovoga cheesecake vam se nikada više neće raspuknuti: Tajna savršene slastice od sira, kako okusom, tako i izgledom
Želite li bananama produljiti vijek postoji jednostavan trik - ogulite bananu kad je zrela i stavite je u vrećicu za zamrzavanje ili u hermetički zatvorenu posudu i trajat će do mjesec dana.
Vrijeme stavljanja u hladnjak je ključno

Banane nije dobro prerano staviti u hladnjak
Izvor: Profimedia / Autor: - / Wavebreak / Profimedia
Sigurno ste primijetili da se banane u trgovinama ne drže u hladnjaku. Naime, ako banane stavite prerano u hladnjak to bi vrlo lako moglo dovesti do nekoliko promjena – banane bi mogle poprimiti gorak okus, promijeniti boju i na kraju ne sazrjeti do kraja.
Izbjegavajte banane s napuknutom korom
Posebnu pažnju obratite na one banane koje imaju veliki broj tamnih mrlja ili napuknuća na kori. Prema riječima stručnjaka, to bi moglo značiti da su već pokvarene ili da će se uskoro pokvariti. Osim toga, napuknuta kora na plodovima voća može omogućiti kontaminaciju različitim mikrobima. Također, bananu koja je pretežito crne boje, jako mekana ili ima neugodan miris preporučljivo je baciti.