NEUNIŠTIVA JE

Martha Stewart (81) ušla u povijest: Pozirala u badiću za naslovnicu kultnog časopisa

16.05.2023 u 10:26

Bionic
Reading

U devetom desetljeću života, Martha Stewart upravo je ušla u povijest kao najstariji model na naslovnici izdanja Swimsuit Issue časopisa Sports Illustrated

Autorica bestselera, poduzetnica i voditeljica TV emisije, dobitnica nagrade Emmy, Martha Stewart uzor je milijunima ljudi diljem svijeta koji bespogovorno vjeruju svemu što ona savjetuje - od kuhanja i vrtlarstva pa do zabave i renoviranja doma.

Danas, u devetom desetljeću života, Stewart je ponovno zakoračila u modne vode, pozirajući u bijelom kupaćem kostimu s dubokim dekolteom za časopis Sports Illustrated.

U tinejdžerskim danima, Stewart je redovito bila zvijezda televizijskih reklama, kao i onih u časopisima, a upravo je zahvaljujući tim angažmanima, za koje je dobivala 50 dolara po satu, mogla platiti školarinu za fakultet.

Za potrebe nastanka povijesne naslovnice časopisa Sports Illustrated, otkrila je da se mjesecima unaprijed ‘uozbiljila’ po pitanju prehrane i rutine vježbanja.

'Nisam se izgladnjivala, no nekoliko mjeseci izbjegavala sam konzumirati kruh i tjesteninu. Svaki drugi dan išla sam na pilates i s tom sam rutinom nastavila i nakon snimanja naslovnice i editorijala’, otkrila je ovog ponedjeljka tijekom gostovanja u emisiji ‘Today’.

  • +6
Martha Stewart Izvor: Profimedia / Autor: Dimitrios Kambouris / Getty images / Profimedia

Pojavljujući se u emisiji nedugo nakon Majčinog dana, Stewart je odala priznanje i vlastitoj majci koja je cijeli život nosila bikinije, čak i nakon šestero djece.

Zahvaljujući njoj, već je od rane dobi naučila kuhati i šivati, a s godinama je naučila i kako konzervirati hranu i to zahvaljujući baki i djedu. Pite i kolače naučili su je raditi susjedi dok joj je otac prenio strast prema vrtlarstvu, a nije propustila ni brojne školske aktivnosti iz kojih je izvukla najbolje.

Stečena znanja itekako su joj pomogla stvoriti impresivno poslovno carstvo, a godine 1999. postala je prva žena milijarderka koja je svoj novac zaradila sama kada je njezina tvrtka izašla na burzu.