NOVOST IZ DUKATA

Lagano jutro jogurt sa smanjenim udjelom laktoze

17.04.2014 u 10:46

Bionic
Reading

Uz već poznato Lagano jutro mlijeko, Dukat je ovih dana svojim potrošačima predstavio i Lagano jutro jogurt sa smanjenim udjelom laktoze

Lagano jutro jogurt sadrži 98 posto manje laktoze u odnosu na standardne jogurte, kako bi bio lakše probavljiv. U Lagano jutro jogurtu mliječni šećer laktoza razgrađena je na jednostavnije šećere, zbog čega Lagano jutro jogurt krasi i blagi i slatkasti okus.

Unatoč značajno smanjenom udjelu mliječnog šećera laktoze, Lagano jutro jogurt sadrži jednaku količinu visokovrijednih hranjivih tvari iz mlijeka poput kalcija, bjelančevina i vitamina kao i standardni jogurti. Uživajte u prirodnoj hranjivosti i nježnom okusu Lagano jutro jogurta, baš svaki dan. Lagano juto jogurt sa smanjenim udjelom laktoze potražite u čašicama od 150 grama, po maloprodajnoj cijeni već od 3,99 kuna.

Internetska stranica i javna tribina o netoleranciji na laktozu
Dukat je predstavio i edukativnu internetsku stranicu www.netolerancijanalaktozu.hr, koja na jednom mjestu pruža sve bitne informacije vezane uz problem netolerancije na laktozu.

Dodatna vrijednost stranice je i rubrika Pitaj stručnjaka u sklopu koje prof. dr. sc. Željko Krznarić, internist gastroenterolog i hepatolog, predstojnik Centra za kliničku prehranu na Klinici za unutarnje bolesti KBC-a Zagreb, savjetuje i odgovara na pitanja vezana uz problem netolerancije na laktozu.

Nadalje, biti će organizirana i javna tribina Netolerancija na laktozu, u četvrtak, 17. travnja, s početkom u 18.30 sati, u Novinarskom domu, Perkovčeva 2 u Zagrebu. Ulaz je slobodan, a na tribini će sudjelovati priznati liječnici i nutricionisti koji se bave problemom netolerancije na laktozu.