ZAPOČEO PRVI KRUG

Kuhari pozvani na online natjecanje #OstaniDomaIKuhaj

30.03.2020 u 10:37

Bionic
Reading

Hrvatski kuharski savez (HKS) pozvao je kuhare na online natjecanje #OstaniDomaIKuhaj, kako bi ih animirao i ohrabrio u vremenu zatvorenosti ugostiteljskih objekata zbog pandemije covid-a 19, ali i popularizirao kuharsku struku, poručili su iz kuharskog saveza

Svim kuharima koji se žele uključiti, bez obzira na mjesto zaposlenja ili su samo entuzijasti, prvi zadatak je pripremiti glavno jelo od pilećeg batka i kokošjeg jajeta, te do srijede, 1. travnja do 12 sati na email HKS-a dostaviti fotografije pripremljenog na zadanu temu s normativima i kratkim opisom.

U ocjenjivanju jela će osim žirija HKS-a sudjelovati i 'ocjenjivači' putem Facebooka, iznose iz HKS-a.

Riječ je o prvom krugu online kuharskih natjecanja #OstaniDomaIKuhaj, koja će se, kako napominju iz tog Saveza, provoditi u više kola, na tjednoj bazi, svaki puta s drugom temom, sve do obustave restriktivnih mjera o radu u ugostiteljskim objektima i preporuci o neizlasku iz domova.

'Mnogi kuhari i slastičari trenutno ne rade, objekti su zatvoreni, te ih pozivamo da se uključe i svojim kulinarskim kreacijama uvesele Facebook pratitelje, a mogu osvojiti i vrijedne nagrade', kažu iz HKS-a, u povodu toga prvog online kuharskog natjecanja koje su pokrenuli u Hrvatskoj.

Osim animiranja kuhara i podrške toj struci u vrijeme krize, time se želi dodatno popularizirati kuharsku struku, poticati izvrsnost i napredak kuhara u sklopu općeg podizanja kvalitete stručne radne snage i i ponude ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj.