BRZO I UKUSNO

Jede vam se nešto slatko, ali niste pretjerano vješti u kuhinji? Evo kako napraviti jednostavan tiramisu za ravno 10 minuta

  • Autor: I. B. T.
  • Zadnja izmjena 29.03.2020 17:46
  • Objavljeno 29.03.2020 u 17:46
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Cseh Ioan / Panthermedia / Profimedia

Tiramisu je jedan od najpopularnijih talijanskih deserata, a po mnogima i najukusniji. Ako maštate o ukusnom i brzom desertu, ovaj će vas jednostavni recept oduševiti. Ova brza verzija tiramisua uspjet će i onima koji nisu pretjerano vješti s pripremom slastica

Za pripremu ovog deserta potrebno vam je svega 10 minuta vremena ukoliko prethodno pripremite sve namirnice. Obećajemo, mjerili smo! A tek ukus... oduševit će vas!

Sastojci:

  • 5 žličica instant kave
  • 250 g tople vode (+ 2 žlice vode za kremu)
  • 4 žlice ruma
  • 500 g slatkog vrhnja
  • 250 g šećera u prahu
  • 600 g kiselog vrhnja (možete staviti i mascarpone)
  • 315 g piškota (40-42 komada)
  • Nescafe kakao u prahu za dekoraciju

Priprema:

1. U manju posudicu dodajte 1 žličicu instant kave, a u drugu veću posudu 4 žličice instant kave. U manju posudu dodajte 2 žlice tople vode. Promiješajte da se zrnca otope. U veću posudu ulijte 250 g vode. Promiješajte da se zrnca otope.

2. U veliku posudu koja će vam služiti za namakanje piškota dodajte 2 žlice ruma i promiješajte.

3. U veliku plastičnu posudu ulijte slatko vrhnje. Umutite mikserom da se malo zgusne. Dodajte šećer u prahu i nastavite miksati na jačoj brzini dok ne dobijete šlag. Dodajte kiselo vrhnje i kratko umiješajte mikserom.

4. U kremu dodajte otopljenu smjesu kave i vode (iz manje zdjelice) i 2 žlice ruma. Ponovno kratko izmiksajte da se sve sjedini.

5. Namočite svaki piškot u tekućinu s kavom koju ste prethodno pripremili te ih posložite u posudu za kolače. Rasporedite ih tako da prekriju dno posude.

6. Nanesite polovicu kreme na piškote i ravnomjerno je rasporedite i zagladite.

7. Ponovite postupak s piškotima. Umočite svaki u tekućinu s kavom i poredajte ih tako da prekrijete svaki dio kreme.

8. Premažite piškote ostatkom kreme i zagladite.

9. Ostavite tiramisu u hladnjaku minimalno 6 sati da se stisne. Prije posluživanja posipajte kakaom u prahu.

Tiramisu

Tiramisu

Izvor: Profimedia / Autor: Jaroslav Kvíz / Ifood SM / Profimedia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!