DANIELA TRBOVIĆ

Konačno diplomirala u 48. godini

18.11.2011 u 11:12

Bionic
Reading

Daniela Trbović otkrila nam je kako je u vezi sa 13 godina mlađim partnerom, u kakvim je odnosima s bivšim suprugom i što misli o prijetnjama s HTV-a minimalnom plaćom zaposlenima bez diplome, o čemu se ona ne brine jer je nedavno diplomirala

Na promociji novog časopisa za žene u najboljim godinama, Ženska posla, susreli smo Danielu Trbović koja nam je, uvijek simpatična i spremna na razgovor, rekla da su najbolje godine za ženu one u kojima jest i u kojima će tek biti. 'Ono što je iza nas, to definitivno nisu najbolje godine, tako da sam na početku najboljih godina', rekla je Daniela.

S obzirom da 48-godišnja Daniela ljubi 13 godina mlađeg redatelja Olivera Frljića, pitali smo je je li on razlog njezinog mladolikog izgleda. 'Razlog mog dobrog izgleda vjerojatno jest mlađi frajer, točnije ljubav, jer da volim i 13 godina starijeg, to bi me iznutra hormonski promijenilo', kaže voditeljica '8. kata'. Par koji je zajedno nešto više od godine dana već živi skupa, ali Daniela priznaje da je pomalo ljuta na svoje muškarce koji zbog obaveza zanemaruju njezin televizijski lik koji tek ponekad komentira sin Lovro, koji se bavi njezinim vanjskim karakteristikama.

'Još uvijek me zezaju što imam mlađeg dečka, mi smo patrijarhalno društvo i uobičajeno je da su muškarci stariji, a žene mlađe, što je sjajno iz muške perspektive, ali mi smo ionako uvijek zrelije i imamo pravo biti sa zgodnim, pametnim, mladim i uspješnim muškarcem', kaže Danijela.


Na pitanje u kakvim je odnosima s bivšim suprugom Šimom Vlajkijem, Daniela ima uvijek spreman odgovor. 'O bivšima, kao i o mrtvima, sve najbolje', rekla je i dodala da ipak vjeruje u prijateljstvo nakon braka.

'Diplomirala sam u rujnu na Fakultetu političkih znanosti kod kolegice Tene Perišin. To je akcija s fakulteta na groblje', kroz smijeh je rekla Daniela i osvrnula se na prijetnje s HRT-a smanjenjem plaće na minimalac svim zaposlenicima koji nemaju diplomu. 'Takvu misiju ne pozdravljam. Jasno mi je da se od nekog tko sada dolazi na televiziju zahtijeva visoka stručna sprema, ali za moje kolege koji su već 15 godina na televiziji i koji su se etablirali kao vrsni novinari, to je degradiranje zbog nekih formalnosti', rekla je i dodala da je stanje na HTV-u jednako kao i stanje u državi.

S obzirom da je u 20-ak godina rada na HTV-u iskusila cijeli Zabavni program, na pitanje što bi joj nakon '8. kata' bio izazov, kroz smijeh odgovara: 'Savjetničko mjesto s bezobraznim koeficijentom i aneksom, mobitelom i automobilom, naravno.'