LOŠE STRANE

Jesu li sve Ribe dobroćudne i suosjećajne ili ima i grabežljivih?

13.03.2021 u 07:58

Bionic
Reading

Među krupnim se zabludama ljubitelja astrologije krije uvjerenje da su sve Ribe dobroćudne i voljne pomoći. Međutim i među Ribama ima okrutnih primjeraka - morskih pasa, sabljarki i štuka! Većina je pripadnika ovog znaka agresivna na prikriven način, no neki su otvoreno krvoločni

Kad je tipična Riba ljuta, ne nasrće direktno na metu, nego je izlaže nejasnim signalima. Upućuje joj čudne poglede i dvosmislene opaske, povremeno joj uskraćuje pozdrav, 'zaboravlja' odgovoriti na poruke i pozive, 'omaškom' pošalje prazan ili nedovršen e-mail i drugo. Ako ste vi njena 'žrtva', vjerojatno ćete naslutiti da je nešto naopako, ali dugo nećete biti potpuno sigurni u to.

Dobar je primjer prikriveno agresivne Ribe kolega koji vam prenosi službenu poruku, ali izostavi važan dio s namjerom da vas navede na pogrešku. Ili vam prepriča navodnu glasinu koja je nepovoljna po vas, ali 'možda nije istinita pa ne trebate biti zabrinuti, a možda i trebate...' Ili se zaustavi pokraj vas da vas nešto upita, a na odlasku slučajno ostavi praznu šalicu kave na vašem stolu.

'To si ti pogrešno shvatio...'

  • +5
Sharon Stone je Riba, rođena je 10. ožujka 1958. Izvor: EPA / Autor: GUILLAUME HORCAJUELO

Nakon nekoliko takvih epizoda sad ste vi ljuti na nju, ali ako joj se obratite s prigovorom, odgovorit će vam da ste 'pogrešno shvatili' i ponuditi alternativno objašnjenje koje će vas malo pokolebati. Idući put će ući u prostoriju i pozdraviti sve osim vas ili će u vašoj prisutnosti pohvaliti nekog na dobro obavljenom poslu, ali će vas preskočiti iako ste učinili nešto još bolje. Prikrivena agresivnost postoji u svim vrstama odnosa, a glavno su joj oružje dvosmislenost, nedorečenost, ignoriranje, šutnja i sijanje sumnje.

No neke su Ribe nedvosmisleno, čak i brutalno agresivne. Popis poznatih Riba uključuje okrutne nacističke časnike Adolfa Eichmanna, Reinholda Heydricha i dr. Josefa Mengelea, 'vrlo maštovitog' u smišljanju psihopatskih medicinskih pokusa, zatim serijske ubojice Johna W. Gacyja, Richarda Ramireza i Aileen Wuornos, atentatora Sirhana Sirhana i terorističke vođe Osamu bin Ladena i Halida Šejha Muhameda.

  • +9
Eva Mendes je Riba, rođena je 5. ožujka 1974. Izvor: Profimedia / Autor: Snap Stills / Shutterstock Editorial / Profimedia

Odakle to? Zar nismo rekli da je taj znak duboko emocionalan? Jesmo, ali upravo je u toj osobini zamka jer duboke emocije mogu biti gnjev, mržnja, zavist i ljubomora. Čak i strah, koji je Ribama dobro poznat, može biti izvor bezobzirne agresije u vidu prekoračenja nužne samoobrane, pa i preventivnih napada na neprijatelja. Stoga imajte na umu to da su Ribe obuzete snažnim negativnim emocijama sposobne za naglašeno nasilne radnje, koje su, da bude gore, začinjene dozom mašte i kreativnosti.

  • +3
Eva Longoria je Riba, rođena je 15. ožujka 1975. Izvor: Profimedia / Autor: GAMR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia