Astro profiliranje

Znak s najvećom empatijom: Osjetljive na tuđu nevolju, Ribe žive da bi pomagale

28.02.2021 u 07:52

Bionic
Reading

Tipične Ribe duboko proživljavaju tuđu patnju. U stanju su proliti suze čak i zbog reklame za humanitarnu akciju, da ne govorimo o potresnim dokumentarcima, tužnim filmovima, a ponajviše onom čemu svjedoče u stvarnosti

Tankoćutne Ribe precizno očitavaju i poput spužve upijaju tuđa stanja. Zbog jakih mentalnih prijemnika, njihov je um pun izmiješanih misli i emocija pristiglih iz okoline. Da ne bude zabune, one nisu cmizdravci koji će ustuknuti uoče li nasilje, bolest ili nepravdu. Budući da ih tuđe nevolje pogađaju koliko i vlastite, angažirat će se da promijene situaciju nabolje.

  • +10
Drew Barrymore je rođena u znaku Riba 22. veljače 1975. Izvor: Profimedia / Autor: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

Teško im je nositi se sa surovom stvarnošću pa imaju potrebu ispraviti nepravde, nahraniti gladne, iscijeliti bolesne i učiniti svijet boljim mjestom za život. Makar u novčaniku imale samo nekoliko kuna, spremno će ih dati prosjaku. Ne suosjećaju samo s ljudima, već i sa životinjama i biljkama, tako da ih prizori uništavanja amazonske prašume i topljenja arktičkog leda mogu duboko potresti.

Uključivanje u humanitarne akcije i djelatnosti namijenjene služenju drugima pomaže im naći unutrašnji mir i steći osjećaj svrsishodnosti. Kao odlični slušatelji koji se lako suživljavaju s onim što im sugovornik želi prenijeti, prirodno su nadarene za terapeutski rad. Ne treba im puno priče i objašnjavanja, jer će zahvaljujući intuiciji osjetiti što vas muči i nastojati vam pomoći savjetom, hrabrenjem i utjehom. Tako olakšavaju život i drugima i sebi.

Da bi im bilo još lakše, trebaju naučiti da nemaju obavezu ni sposobnost spašavanja cijelog svijeta. Usredotoče li se na neposrednu okolinu i pozabave li se nepravilnostima koje su im nadohvat ruke, postići će sjajne rezultate i izbjeći zamku (samo)sažaljenja u koju su sklone upasti.