ZA IZRAŽAJNIJI POGLED

Jeste li sigurni da znate pravilno koristiti uvijač za trepavice? Evo nekoliko korisnih savjeta

20.10.2021 u 21:14

Bionic
Reading

Ako ste i vi među onima koji svoju jutarnju make up rutinu ne mogu zamisliti bez uvijača za trepavice, donosimo nekoliko korisnih savjeta za njegovo ispravno korištenje

Naglašene i uvijene trepavice dat će posve novu dimenziju pogledu i otvoriti oko, a mnogi se prilikom šminkanja očiju služe i uvijačem za trepavice, oko kojeg se stalno lome koplja.

Neki tako smatraju da im je ovaj beauty alat nepotreban dok druge odbija njegov pomalo zastrašujući izgled.

No ako ste i vi među onima koji rado koriste ovu napravu, morate znati da je ključno održavati je besprijekorno čistom jer je prinosimo vrlo blizu očiju.

Čišćenje uvijača

Stvari su vrlo jasne - ako ne čistite uvijač, možete izazvati potencijalnu infekciju zbog nakupljanja bakterija. Ne samo što se na njemu s vremenom skupljaju dijelovi maskare koji ga čini manje učinkovitim, plodno je tlo za bakterije. Čišćenje i dezinfekcija uvijača jednom tjedno spriječit će širenje bakterija, a i radit će bolje.

Prečesto korištenje može negativno utjecati na kvalitetu trapavica

S vremena na vrijeme priuštite odmor trepavicama. Stalno uvijanje, čak i ako to ispravno radite, može uzeti neizbježan danak i rezultirati ispadanjem i prorijeđenim trepavicama. Naravno, to ne znači da morate staviti uvijač na dno kozmetičke torbice, no ako je uvijanje redovan dio vašeg beauty rituala, najbolje je dati priliku trepavicama da se odmore s vremena na vrijeme.

Prejako ili predugo stezanje može uzrokovati lomljenje trepavica

Možda najveća pogreška koju možete učiniti, a da je niste ni svjesni, agresivno je rukovanje uvijačem. Dobar uvijač ne treba dugo i snažno stezati, već nježno uvijte trepavice nekoliko puta. Ako ustanovite da morate pritisnuti dulje vrijeme da biste dobili zadovoljavajuću kovrču, možda je vrijeme da zamijenite gumicu u uvijaču ili je došlo vrijeme za kupnju novog modela.

MET GALA

[FOTO] Održana najprestižnija modna zabava u godini: Pogledajte zvjezdana izdanja s crvenog tepiha

Pogledaj galeriju

Istrošena guma na uvijaču može jako naštetiti trepavicama

Budući da je gumeni uložak za uvijanje namijenjen zaštiti trepavica od oštrih metalnih rubova uvijača, istrošeni jastučić ostavlja te rubove izloženima, a vaše trepavice podložnijima lomljenju. Da, to znači da biste mogli potpuno izgubiti trepavice, što je jedan od najgorih scenarija koji možemo zamisliti. Dakle ako primijetite da se guma istrošila, obavezno je zamijenite.

Trepavice uvijek prvo uvijte pa nanesite maskaru

Maskara vašim trepavicama daje deblji i ljepši finiš pa je uvijanje trepavica dok su ljepljive recept za katastrofu - zalijepit će se za uvijač, a ako ih otpustite, neke ćete i iščupati! Dakle uvijek prvo uvijte trepavice prije nego nanesete maskaru kako ne biste riskirali gubitak trepavica.

ZASJALE POD REFLEKTORIMA

Gala večer u Los Angelesu okupila najveća imena današnjice, a ovako je to izgledalo na crvenom tepihu

Pogledaj galeriju