FRIZERSKI TRENDOVI

Pristaju svima: Pramenovi nadahnuti devedesetima najveći su hit ove sezone

15.10.2021 u 13:59

Bionic
Reading

Kad su u pitanju modni i beauty trendovi ova je godina bila u znaku povratka stilova koji su nadahnuti 90-ima poput kratkih topova, traperica bootcut kroja, ali i tehnika kojima se postižu intenzivniji pramenovi

Balayage tehnike, odnosno tehnike posvjetljivanja kose kako bi se kreirali suptilni, prirodni pramenovi bez vidljivog izrasta, trend su koji je godinama vrlo visoko na ljestvicama popularnosti.

Nikakvo čudo jer se radi o vrlo praktičnoj frizuri koja ne zahtijeva redovite odlaske frizeru jer nema vidljivog izrasta koji se postiže posebnim načinom izvlačenja pramenova pa se možete mjesecima 'prošvercati' bez osvježavanja boje.

  • +5
Cindy Crawford Izvor: Profimedia / Autor: RMBI/LESE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Sad je, sudeći po svemu, došlo vrijeme za nešto posve drukčije nadahnuto frizerskim stilovima koji su vladali u prijašnjim desetljećima, osobito devedesetima.

Tad su modnom scenom vladali supermodeli poput Cindy Crawford, a upravo je njezina bujna kosa protkana širokim pramenovima u nekoliko svjetlijih nijansi strateški raspoređenih oko lica najtraženija varijanta pramenova ovoga trenutka.

O čemu se tu zapravo radi?

Pramenovi ovoga tipa su puno uočljiviji u odnosu na balayage, širi su i cilj im je lice učiniti ljepšim i nježnijim.

Bitno je naglasiti da se pramenovi moraju lijepo uklopiti s osnovnom bojom kose kako se ne bi stvarale nepoželjne 'pruge' na vrhu glave što znači kako ovu tehniku treba prepustiti vrhunskim frizerima te nikako ne prepustiti se eksperimentima 'uradi sama'.

Da se radi o vrućem trendu, svjedoče i brojne it djevojke i vladarice Instagrama koje su oduševljeno prigrile ovaj trend koji sjajno pristaje brinetama, ali i vlasnicama tamnijih tonova smeđe.

Odlično izgleda i na npr. long bobu, ali i na dugokosim damama, a što se tiče oblikovanja preporučaju se ležerni valovi poput svih varijanti popularnih beach wavesa, cool punđe ili rep...