LOŠ IZGLED

Činite li i vi ove tri najčešće pogreške u šminkanju?

24.09.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Činite li i vi greške u šminkanju? Upoznajte se s ove tri najčešće

Šminka je oblik umjetnosti koju mnoge žene prakticiraju svaki dan. Od miješanje boja do spajanja tekstura, baš kao i kad slikar slika na platnu, a i ovdje je ključna stvar - vježbom do savršenstva. No neke žene još nisu dobro upoznale tu umjetnost pa nerijetko griješe. Ovo su tri najčešće pogreške u šminkanju. Otkrijte ih i promijenite!

Sužavanje očiju
Nema ništa loše u obrubljivanu očiju i isticanju njihova oblika, ali neke žene obrubljuju oči vrlo teškim crnim tušem te povlače debele linije. To izaziva suprotan učinak i sužava oči. Takav izgled definitivno ne želite.

Rumenilo u crtama
Rumenilo je ključna stvar lijepa izgleda, ali neke žene ga ne znaju pravilno nanijeti pa se znaju vidjeti potezi četke na licu koji ostavljaju prave crte. To je pogrešno! Rumenilo treba nanijeti tako da djeluje neprimjetno i prirodno.

Obrve kao u crtiću
Ako ne znate sami, oblikovanje obrva prepustite stručnjacima. A kad budu oblikovane, vaš je posao da ih lijepo istaknete. Nažalost, neke žene biraju krivi oblik i još stavljaju pregrube boje na obrve koje im ne idu uz lice pa dobivaju izgled kao one iz crtića.