'ŠUTNJA'

Uskoro kreće snimanje serije prema romanima Drage Hedla, producent Nebojša Taraba otkrio detalje

08.01.2021 u 10:45

Bionic
Reading

Producent Nebojša Taraba iz Drugog plana radi na međunarodnom projektu, seriji 'Šutnja', temeljenoj na romanima Drage Hedla. Režirat će Dalibor Matanić, glumiti Goran Bogdan, Darko Milas, Leon Lučev i Sandra Lončarić, a snimat će se u Osijeku i Kijevu

Radi se o ekranizaciji tri romana Drage Hedla, 'Izborna šutnja', 'Ispovjedna tajna' i nedavno objavljeni 'Kijevska piletina', rekao je Taraba za Jutarnji list. Adaptaciju teksta za televiziju radio je Marjan Alčevski, s kojim je Taraba radio i na 'Uspjehu' za HBO, režiju potpisuje Dalibor Matanić, a glume Goran Bogdan, Darko Milas, Leon Lučev, Sandra Lončarić.

'Uskoro ćemo imati potvrđene i ukrajinske glumce. U pitanju je hrvatsko-njemačko-rusko-ukrajinska koprodukcija. Partneri s njemačke strane su Warner Bros, koji u ovom trenutku zaključuje razgovore s njemačkim broadcasterima i to ćemo, nadam se, uskoro moći objaviti. Ukrajinu pokriva Star Media, veliki ruski produkcijski sustav koji ima svoj ogranak u Ukrajini', rekao je Taraba dodajući da snimanje počinje sredinom ožujka. Prva sezona imat će šest jednosatnih epizoda i snimat će se u Osijeku i Kijevu. 

'Najviše nas brine dio rada u Ukrajini, no on je planiran za nekih 20 dana snimanja u završnom dijelu, sredinom svibnja i početkom lipnja. Teško je i komplicirano, priča dodatno poskupljuje zbog svih mjera opreza kojih se moramo pridržavati', kaže Taraba koji se nada da bi se mogli preko reda ubaciti za cijepljenje.

'To bi nas spasilo, ali naravno da prioritet imaju najranjiviji, što srećom nismo, ali s druge strane, možda se otvori mala mogućnost za filmske i televizijske ekipe koje kreću s projektima u proljeće. Ako ne uspijemo, uspostavljamo radne karantene.'