TV KRITIKA ZRINKE PAVLIĆ

Damira Gregoret i Adrian De Vrgna dobro su se snašli u ulozi voditelja 'RTL-a Danas', ali djeluju kao da im je malo tijesno u studiju

  • 07.01.2021 u 13:58

  • Bionic
    Reading

    Novi voditeljski par, ali iskusni reporteri RTL-a od 30. prosinca vode 'RTL Danas' i to, uz početna kašljucanja čine dobro. Problem je jedino u tome što su, kao što je rečeno - iskusni reporteri pa se čini kao da im pomalo nedostaje direktan kontakt s pričama koje najavljuju.

    Nedugo prije Nove godine, RTL nam je predstavio novi voditeljski par u informativnoj emisiji 'RTL Danas' - Damiru Gregoret i Adriana De Vrgnu. Budući da sam i inače pasionirana pratiteljica domaćih informativnih programa, ta me vijest, moram priznati, nemalo iznenadila.

    S jedne strane, cijenim napore RTL-a da u sve svoje informativne emisije, a ne samo u 'RTL Direkt' uvede prepoznatljive i kvalitetne voditelje, takozvane anchore. Lekciju o tome koliko su prepoznatljivi, stalni i gledateljima bliski voditejli važni među domaćim je televizijama još odavno naučila Nova TV, HRT je zbog svojih vječitih 'kadrovskih križaljki' ne uspijeva provesti u praksi pa svakih pet minuta (čitaj: nakon svakih izbora ili sličnih političkih mijena) mijenja voditelje, a RTL je to uspio ostvariti sa Šprajcom u 'RTL Direktu'. U tom kontekstu, dakle, nije čudno što su se RTL-ovci odlučili u svoju večernju informativnu emisiju ubaciti asove.

    Ono što me iznenadilo jest to što su tako praktički za uredski stol 'privezali' dvoje od svojih najjačih reportera. Jest, i De Vrgna i Gregoret pokazali su se kvalitetnima i u studiju, pogotovo tijekom predizbornih emisija, gdje je Damira Gregoret valjda jedina na domaćim televizijama uspjela učiniti koliko-toliko zanimljivim ono nemoguće sučeljavanje Bernardića i Plenkovića, ali ono po čemu smo svi zapazili i nju i De Vrgnu jest izravan kontakt s pričom ili ljudima, a ne njezino najavljivanje u studiju.

    Naravno, i on i ona su se sasvim solidno snašli u studiju. Nema razloga zašto se ne bi snašli - oboje su iskusni, oboje znaju o čemu govore, oboje su oku ugodni i imaju ugodne glasove pa je njihovo dosadašnje vođenje 'RTL-a Danas' prošlo sasvim okej. Bilo je malo kašljucanja - primijetila sam da De Vrgnu povremeno znaju zbuniti rečenice s blesimetra koje su nešto složenije postavljene pa počinju egzotičnim padežima, a Gregoret je, recimo, sa sinoćnjom gošćom u studiju - blagom psihologinjom koja je govorila o tome kako djeci što nježnije objasniti potrese - razgovarala karizmatičnim, gotovo zapovjedničkim tonom na kakav smo od nje navikli na pressicama i prilikom intervjuiranja političara, a koji je ovdje djelovao kao da spopada sirotu ženu. No to su sve sitnice koje se mogu s vremenom i vježbom ispeglati, a i netko tko sve to nije gledao kao kritičar vjerojatno nije ni primijetio.

    Nemam, dakle, nekih većih prigovora na njihov voditeljski nastup u 'RTL-u Danas', ali me svejedno nešto žulja. U najavama je, naime, rečeno da ni Damira Gregoret ni Adrian De Vrgna zbog toga što postaju anchori - neće prestati biti i reporteri. Iako nisam sigurna kako je takvo što izvedivo, nadam se da će biti tako. Jer sve je to s njihovim vođenjem informativne emisije divno i krasno, ali mislim da njihovi kapaciteti i talenti puno bolje dolaze do izražaja kada rade kao reporteri. Ovako... kao da su im stolice u studiju premale, stol prenizak, a kadar preuzak. A to nema nikakve veze s njihovim fizičkim dimenzijama.

    Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u komentarima objavljenima na tportalu pripadaju autoru i ne predstavljaju nužno stavove uredništva tportala.