OSVOJILA SRCE SARAJEVA

Serija Dalibora Matanića proglašena najboljim televizijskim ostvarenjem u regiji

15.08.2022 u 08:28

Bionic
Reading

Hrvatska dramska serija 'Područje bez signala' proglašena je u nedjelju najboljim regionalnim televizijskim ostvarenjem i nagrađena je Srcem Sarajeva koje se dodjeljuje u okviru natjecateljskog programa 28. Sarajevo Film Festivala

'Područje bez signala' zapravo je apsolutni pobjednik u konkurenciji u kojoj je bilo nominirano šest dramskih serija iz država bivše Jugoslavije jer je Dalibor Matanić dobio nagradu za najbolju režiju dok su nagradu za najbolji scenarij za epizodu u ovoj seriji dobili Hana Jušić, Jelena Paljan i Milan Živković.

Sarajevski glumac Izudin Bajrović je za ulogu u 'Području bez signala' proglašen najboljim regionalnim glumcem dok je Lana Barić dobila nagradu za najbolju epizodnu ulogu koju je ostvarila u ovoj hrvatskoj seriji.

  • +11
područje bez signala Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Druga po broju nagrada je srbijanska serija 'Kljun' za koju je Ivana Vuković dobila nagradu za najbolju glumicu a Stefan Vukić za glumačku zvijezdu u usponu

U uži izbor za nagrade Srca Sarajeva ove su godine ušle i hrvatska dramska serija 'Šutnja' te 'Mrkomir I' u kategoriji komedija.

O dobitnicima nagrada odlučivao je strukovni žiri sastavljen od više od 400 filmskih profesionalaca iz regije.

U nedjelju navečer uručeno je i Počasno srce Sarajeva danskom glumcu Madsu Mikkelsenu za izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti, a priznanje mu je uručio osnivač Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.

Nakon uručenja priznanja prikazan je film 'Lov' redatelja Thomasa Vinterberga, u kojemu Mikkelsen igra glavnu ulogu.

HOLIVUDSKA ZVIJEZDA

[FOTO] Nakon uživanja u ćevapima: Mads Mikkelsen prošetao crvenim tepihom u Sarajevu

Pogledaj galeriju