zamjena za lončara

Raspisan natječaj za ravnatelja zagrebačkog kazališta Komedije

12.04.2021 u 12:21

Bionic
Reading

Kazališno vijeće Zagrebačkog gradskog kazališta Komedije raspisalo je natječaj za imenovanje ravnatelja/ravnateljice toga kazališta za sljedeće četverogodišnje razdoblje, koji/koja će naslijediti aktualnog v.d. ravnatelja Damira Lončara

Na temelju članka 27. Zakona o kazalištima (Narodne novine 71/06, 121/13, 26/14, 98/19) i članka 27. Statuta Zagrebačkog gradskog kazališta Komedije od 30.3.2007., 06.12.2012., 12.11.2013. i 23.3.2015., Kazališno vijeće Zagrebačkog gradskog kazališta Komedije raspisuje Natječaj za imenovanje ravnatelja/ravnateljice Zagrebačkog gradskog kazališta Komedije, stoji u priopćenju objavljenom u petak, 9. travnja, na mrežnim stranicama Komedije.

Prijave na natječaj s obveznom dokumentacijom dostavljaju se u roku od 15 dana od dana objave natječaja u dnevnom tisku (NN), preporučeno ili osobno na adresu: Zagrebačko gradsko kazalište Komedija, Zagreb, Kaptol 9, s naznakom "Natječaj za ravnatelja/ravnateljicu – NE OTVARAJ".

Uvjeti među ostalim traže od prijavitelja završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij. Nadalje, prijavitelj mora biti istaknuti i priznati stručnjak na području kulture s najmanje pet godina rada u kulturi, te posjedovati znanje jednog stranog jezika.

Detaljne propozicije natječaja dostupne su na mrežnim stranicama Komedije.

Ravnatelj/ravnateljica imenuje se na temelju predloženog četverogodišnjeg programa rada koji obavezno sadrži financijski i kadrovski plan ostvarenja predloženog programa.

Nepotpune i nepravovremene ponude neće se razmatrati. Kandidatom prijavljenim na natječaj može se smatrati samo osoba koja podnese pravovremenu i potpunu prijavu te ispunjava formalne uvjete ovog natječaja. Kandidati će biti obaviješteni o izboru ravnatelja/ravnateljice u roku od 45 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.

Ravnatelja/ravnateljicu imenuje i razrješava Gradska skupština Grada Zagreba na prijedlog Kazališnog vijeća, na vrijeme od četiri (4) godine.

Osnovni programski i financijski okvir za sljedeće četverogodišnje razdoblje Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija sastavni je dio ovog natječaja. Osnovni programski i financijski okvir za sljedeće četverogodišnje razdoblje, izvješće o poslovanju i ostvarenom programu te kadrovski i financijski pokazatelji, dostupni su kandidatima na uvid u prostorijama (tajništvu) kazališta Komedije od dana objave ovoga natječaja u Narodnim novinama do isteka roka za podnošenje prijava na ovaj natječaj, radnim danom (ponedjeljak – petak), od 10 do 14 sati, uz prethodnu najavu.

Odluka o rezultatima bit će objavljena na mrežnim stranicama sukladno članku 10. stavku 1. točke 10. Zakona o pravu na pristup informacijama (Narodne novine broj 25/13 i 85/15).

Ulogu v.d. ravnatelja Komedije trenutno obnaša glumac Damir Lončar.